Félmilliárd forintos beruházás a Caadex Kft.-nél

2024. 02. 09., 20:10

Több mint 500 millió forint értékben hajtott végre energetikai fejlesztést és szerzett be új lézervágót a magyar családi tulajdonban lévő, fémmegmunkálással foglalkozó Caadex Kft. – közölte a baranyai Mindszentgodisán működő társaság.

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, magyar tulajdonú, 1994-ben alapított családi vállalat közleményében jelezték: a beruházásokat a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz pályázatán elnyert 357 millió forintos feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 153 millió forintos saját forrás segítségével valósították meg.

Ebből egyrészt levegő-víz hőszivattyús rendszert telepítettek a cég tavaly nyáron átadott 6 ezer négyzetméteres, sorozatgyártott ereszcsatorna elemek, illetve rozsdamentes acél tároló edények előállítását szolgáló komlói üzemébe.

A beruházási program másik elemeként a cég mindszentgodisai üzemcsarnokában helyeztek üzembe új, a meglévő lézervágási kapacitást jelentősen bővítő és a megrendelők gyors, hatékony kiszolgálását segítő lézervágó gépet.

Az új lézervágó gép pedig lézervágási kapacitásuk bővülését szolgálja, ami növeli majd a versenyképességüket.

A társaság tavaly júliusban adta át új komlói üzemcsarnokát, amely 500 millió forintos Ginop forrás és saját erő segítségével valósult meg.

A mintegy hetven embert foglalkoztató társaság termékeinek túlnyomó részét külföldön – például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban – értékesíti.

A Caadex Kft. 2022-ben 4,96 milliárd, egy évvel korábban pedig 4,28 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2022-ben 471 millió, míg egy évvel korábban 500 millió forint volt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS