Elmaradnak 17 agrárszakmai tanulmányi verseny további fordulói

2021. 03. 18., 14:30

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által – 17 agrár és élelmiszeripari szakmában szervezett országos szakmai tanulmányi versenyek további fordulói. Mindamellett az írásbeli elődöntőn részt vett tanulók az ott elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elrendelt kormányzati védelmi intézkedések ideiglenes szigorítására, valamint a járványhelyzet előre nem látható alakulására tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara úgy döntött, hogy nem rendezi meg az Agrárminisztérium felhívása alapján a 2020/2021-es tanévre meghirdetett országos szakmai tanulmányi versenyek (OSZTV, SZKTV) idén tavasszal esedékes további fordulóit.

A NAK a döntést a szaktárcával és az Operatív Törzs Ügyeleti Központjával egyeztetve, továbbá a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet, az innovációs és technológiai miniszter SZFHÁT/36453/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozata, valamint a szakképzésért felelős helyettes államtitkár SZFHÁT/36372/2021-ITM számú tájékoztató levele alapján hozta meg.

A 17 szakmai verseny: szőlész-borász; állattenyésztő és egészségügyi technikus; mezőgazdasági technikus; mezőgazdasági gépész; környezetvédelmi technikus; mezőgazdasági gépésztechnikus; virágkötő és virágkereskedő; kertész; dísznövénykertész; parképítő és fenntartó technikus; élelmiszeripari technikus; húsipari termékgyártó; édesipari termékgyártó; élelmiszeripari analitikus technikus; pék; erdészeti szakmunkás; erdésztechnikus. A NAK az érintett tanulók és felkészítő tanáraik megértését kéri.

A 2021. február végén megtartott írásbeli elődöntők eredményei nem vesznek el. A korábbi hagyományok szerint az azon részt vett tanulók az elért eredmények alapján megkapják a felmentést a szakmai záróvizsgák írásbeli része alól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 14:40:00
A jövedéki törvény szerint a jövedéki engedélyes kereskedő a beszerzéseiről, készletcsökkenéssel járó eseményekről, valamint a napi zárókészletéről – telephelyenként – folyamatosan elektronikus nyilvántartást vezet. Az adóhivatal rövid közleményben tisztázta, hogy a nyilvántartással szemben támasztott elvárások, valamint a folyamatos vezetés fogalma a következőképp értelmezendők az ellenőrzési gyakorlatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS