Egymilliárd forintos beruházással fejlesztette kapacitását a BioTechUSA-cégcsoport Szadán

2024. 01. 24., 21:40

Egymilliárd forintos beruházással – amelyből 245,4 millió forint az állami támogatás – automata csomag-összeválogató készárú raktárral bővítette gyártó- és logisztikai központját a BioTechUSA-cégcsoport.

„Folyamatosan fejleszt a cég, ami nemcsak a termékfejlesztésben és az üzletstratégiában, hanem a kiszolgálás hatékonyságában is megmutatkozik. Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz” – mondta Lévai Bálint, a tisztán magyar tulajdonú cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

Markovics Diána ellátási területekért felelős ügyvezető igazgató elmondta, hogy a beruházás keretében üzembe helyezték a 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktárukat és több mint 1000 négyzetméteren kialakítottak egy négyszintes szociális blokkot, amellyel növelni szeretnék munkaerő-megtartási képességüket. A modernizált szadai komplexumban csaknem 600 munkavállaló dolgozik kétműszakos munkarendben.

A dolgozók kényelme érdekében a logisztika területén jelentősen megnövelték az öltözők és az étkezőterület méretét, és egy kétszintes edzőtermet is kialakítottak az új épületben.

Az étrendkiegészítőt és speciális élelmiszert gyártó és forgalmazó cégcsoport több mint 103 országban 48 webshoppal, 307 franchise üzlettel, 1800 munkavállalóval és 4500 partnerrel van jelen, termékkínálatuk 2000-nél több termékből áll.

A vállalatcsoport 2023-as árbevétele meghaladja a 90 milliárd forintot. A cégcsoport saját közlése szerint a 2022-es üzleti évet 82,336 milliárd forint összárbevétellel, 11,5 milliárdos EBITDA-val és 6,298 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évet a cégcsoport 59,05 milliárd forint összárbevétellel, 8,591 milliárdos EBITDA-val és 6,325 milliárd forint adózott eredménnyel fejezte be.

(Fotó: BioTechUSA)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS