„Égető problémák – Biztos megoldások II.”

„Égető problémák – Biztos megoldások II.”
2022. 10. 21., 13:22

Négy témakör elemzésével folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének (BPMRSZ) rendezésében az „Égető problémák – Biztos megoldások” című kkv-konferenciasorozat.

„A jelenlegi rendkívül bonyolult és nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy naprakész információk birtokában legyenek a vállalkozók” – nyitotta meg a konferenciát Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke. – Együtt kell gondolkodnunk, támogatnunk kell egymást, együtt kell megtalálnunk a megoldásokat”.

Amikor a VOSZ elnöksége a konferenciasorozatról döntött, mindenki egyetértett azzal, hogy nem általánosságban kell beszélni a problémákról, hanem testközelbe kell vinni a konkrét gondokat és feladatokat.

Az első, júliusi kkv-konferencián a mostanihoz képest „könnyebb” kérdések voltak napirenden a munkaerő helyzetéről, a Munkaerő Mentőcsomagról, a vezetői kihívásokról, a kkv-k online szerepvállalásáról és a vállalati diagnosztikáról.

Azóta sokat változott, sokat romlott a helyzet Magyarországon és a világban.

A konferencián elsőként Perlusz László tartott előadást az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről. A VOSZ főtitkára beszámolt a minimálbér-tárgyalások állásáról, ismertette a VOSZ érvelését a szektorsemleges állami támogatás szükségességéről, valamint a szövetség javaslatait az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére.

Kincses János, az Electraplan Kft. ügyvezető igazgatója a kis- és középvállalkozások energiafüggőségének és kiszolgáltatottságának csökkentéséről beszélt.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a vállalkozások pénzügyi lehetőségeit, a Széchenyi Kártya Program előnyeit ismertette.

Uzonyi Imre, a FinAdin Zrt. ügyvezető igazgatója előadásában az árfolyamkockázatok vállalatokra gyakorolt potenciális veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A konferencia előadásait IDE KATTINTVA nézheti meg.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS