„Égető problémák – Biztos megoldások II.”

„Égető problémák – Biztos megoldások II.”
2022. 10. 21., 13:22

Négy témakör elemzésével folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének (BPMRSZ) rendezésében az „Égető problémák – Biztos megoldások” című kkv-konferenciasorozat.

„A jelenlegi rendkívül bonyolult és nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy naprakész információk birtokában legyenek a vállalkozók” – nyitotta meg a konferenciát Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke. – Együtt kell gondolkodnunk, támogatnunk kell egymást, együtt kell megtalálnunk a megoldásokat”.

Amikor a VOSZ elnöksége a konferenciasorozatról döntött, mindenki egyetértett azzal, hogy nem általánosságban kell beszélni a problémákról, hanem testközelbe kell vinni a konkrét gondokat és feladatokat.

Az első, júliusi kkv-konferencián a mostanihoz képest „könnyebb” kérdések voltak napirenden a munkaerő helyzetéről, a Munkaerő Mentőcsomagról, a vezetői kihívásokról, a kkv-k online szerepvállalásáról és a vállalati diagnosztikáról.

Azóta sokat változott, sokat romlott a helyzet Magyarországon és a világban.

A konferencián elsőként Perlusz László tartott előadást az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről. A VOSZ főtitkára beszámolt a minimálbér-tárgyalások állásáról, ismertette a VOSZ érvelését a szektorsemleges állami támogatás szükségességéről, valamint a szövetség javaslatait az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére.

Kincses János, az Electraplan Kft. ügyvezető igazgatója a kis- és középvállalkozások energiafüggőségének és kiszolgáltatottságának csökkentéséről beszélt.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a vállalkozások pénzügyi lehetőségeit, a Széchenyi Kártya Program előnyeit ismertette.

Uzonyi Imre, a FinAdin Zrt. ügyvezető igazgatója előadásában az árfolyamkockázatok vállalatokra gyakorolt potenciális veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A konferencia előadásait IDE KATTINTVA nézheti meg.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS