„Égető problémák – Biztos megoldások II.”

„Égető problémák – Biztos megoldások II.”
2022. 10. 21., 13:22

Négy témakör elemzésével folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének (BPMRSZ) rendezésében az „Égető problémák – Biztos megoldások” című kkv-konferenciasorozat.

„A jelenlegi rendkívül bonyolult és nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy naprakész információk birtokában legyenek a vállalkozók” – nyitotta meg a konferenciát Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke. – Együtt kell gondolkodnunk, támogatnunk kell egymást, együtt kell megtalálnunk a megoldásokat”.

Amikor a VOSZ elnöksége a konferenciasorozatról döntött, mindenki egyetértett azzal, hogy nem általánosságban kell beszélni a problémákról, hanem testközelbe kell vinni a konkrét gondokat és feladatokat.

Az első, júliusi kkv-konferencián a mostanihoz képest „könnyebb” kérdések voltak napirenden a munkaerő helyzetéről, a Munkaerő Mentőcsomagról, a vezetői kihívásokról, a kkv-k online szerepvállalásáról és a vállalati diagnosztikáról.

Azóta sokat változott, sokat romlott a helyzet Magyarországon és a világban.

A konferencián elsőként Perlusz László tartott előadást az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről. A VOSZ főtitkára beszámolt a minimálbér-tárgyalások állásáról, ismertette a VOSZ érvelését a szektorsemleges állami támogatás szükségességéről, valamint a szövetség javaslatait az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére.

Kincses János, az Electraplan Kft. ügyvezető igazgatója a kis- és középvállalkozások energiafüggőségének és kiszolgáltatottságának csökkentéséről beszélt.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a vállalkozások pénzügyi lehetőségeit, a Széchenyi Kártya Program előnyeit ismertette.

Uzonyi Imre, a FinAdin Zrt. ügyvezető igazgatója előadásában az árfolyamkockázatok vállalatokra gyakorolt potenciális veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A konferencia előadásait IDE KATTINTVA nézheti meg.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS