„Égető problémák – Biztos megoldások II.”

„Égető problémák – Biztos megoldások II.”
2022. 10. 21., 13:22

Négy témakör elemzésével folytatódott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének (BPMRSZ) rendezésében az „Égető problémák – Biztos megoldások” című kkv-konferenciasorozat.

„A jelenlegi rendkívül bonyolult és nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy naprakész információk birtokában legyenek a vállalkozók” – nyitotta meg a konferenciát Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke. – Együtt kell gondolkodnunk, támogatnunk kell egymást, együtt kell megtalálnunk a megoldásokat”.

Amikor a VOSZ elnöksége a konferenciasorozatról döntött, mindenki egyetértett azzal, hogy nem általánosságban kell beszélni a problémákról, hanem testközelbe kell vinni a konkrét gondokat és feladatokat.

Az első, júliusi kkv-konferencián a mostanihoz képest „könnyebb” kérdések voltak napirenden a munkaerő helyzetéről, a Munkaerő Mentőcsomagról, a vezetői kihívásokról, a kkv-k online szerepvállalásáról és a vállalati diagnosztikáról.

Azóta sokat változott, sokat romlott a helyzet Magyarországon és a világban.

A konferencián elsőként Perlusz László tartott előadást az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről. A VOSZ főtitkára beszámolt a minimálbér-tárgyalások állásáról, ismertette a VOSZ érvelését a szektorsemleges állami támogatás szükségességéről, valamint a szövetség javaslatait az energiaválság pusztító hatásainak enyhítésére.

Kincses János, az Electraplan Kft. ügyvezető igazgatója a kis- és középvállalkozások energiafüggőségének és kiszolgáltatottságának csökkentéséről beszélt.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a vállalkozások pénzügyi lehetőségeit, a Széchenyi Kártya Program előnyeit ismertette.

Uzonyi Imre, a FinAdin Zrt. ügyvezető igazgatója előadásában az árfolyamkockázatok vállalatokra gyakorolt potenciális veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A konferencia előadásait IDE KATTINTVA nézheti meg.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS