KiMAXolta az indulást a Széchenyi Kártya

2022. 10. 19., 17:42

Rendkívüli érdeklődés jellemzi a nyár végén indult új, a hazai kis- és középvállalatokat segítő hitel- és lízingprogramot. A Széchenyi Kártya Program MAX különböző termékeire 2022. október 18-ig több mint 13 ezer hitelkérelmet fogadtak be 575 milliárd forintot meghaladó értékben a Programban részt vevő hitelintézetek – számolt be Krisán László, a programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Abban nincs meglepetés, hogy a kis- és középvállalkozások elsősorban mindennapi finanszírozási gondjaikat igyekeznek megoldani az olcsó, évi 0,5–3,5 százalékos kamaton hozzáférhető kölcsönök segítségével - a befogadott hitelkérelmek 76 százaléka a likviditási típusú Széchenyi Kártya termékre vonatkozik. A legnépszerűbb a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, amelyre az igénylések 56, az igényelt összeg 57 százaléka jutott. A KAVOSZ vezérigazgatója szerint kifejezetten fontos, hogy a vállalkozások közel negyede a jelenlegi gazdasági környezetben is fejlesztene, s ehhez beruházási hitelt igényelt, ezen belül pedig jelentősen nőtt az energiával kapcsolatos beruházások aránya.

Krisán László szerint a Széchenyi Kártya Programot a kezdetektől fogva erős vidéki jelenlét jellemzi. Nincs ez másképp a MAX esetében sem. A hiteligénylések több, mint kétharmadát, 68 százalékát vidéki vállalkozás adta be. Érdekesség, hogy az igénylések számában a budapesti cégeket kelet-magyarországi megyék, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vállalkozásai követik.

A befogadott igények harmadát kereskedelemmel és járműjavítással foglalkozó cégek jegyzik. Az építőipari vállalkozások részaránya 16,7, a feldolgozóipari cégeké 11,5 százalékos.

A Széchenyi Kártya Program MAX összes konstrukciója – a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, a Széchenyi Lízing MAX, a Széchenyi Mikrohitel MAX és az Agrár Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX – folyamatosan elérhető a vállalkozások számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS