Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED

Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED
2022. 10. 07., 10:13

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt – mondta az Üzletemnek Sárhegyi István, a REMRED igazgatóságának elnöke.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 36. cikkében a REMRED legjeit Sárhegyi István osztja meg az olvasóval.

Az idei év eddigi LEGNAGYOBB tanulsága:

Mindig komoly üzleti tervezés előzi meg az adott évet. Azonban a 2022-es év megmutatta, hogy a legjobb mondás ez: „reménykedj a legjobban, de tervezz a legrosszabbal!” Úgy gondoljuk, hogy ennek a hozzáállásnak köszönhetően, a jelenlegi válság közepette is fejlődni tudunk, sőt, nagy beruházásokban is gondolkodhatunk.

A következő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A bejelentett martonvásári űripari csarnok beruházásunk – a REMTECH projekt – megvalósításának sikeres megkezdése.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt, mint például az amerikai Hold-program (Artemis-program) Hold körüli űrállomásának – a Lunar Gateway-nek – a fejlesztése vagy az Európai Űrügynökség Mars-missziója.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

Próbálunk pozitívak lenni és nem bosszankodni!

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Ez a pillanat most jött el, amikor a REMTECH beruházásunkat bejelentettük. Ez nagyon nagy falat, amit meg szeretnénk csinálni, azonban ehhez rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk, illetve a cég életében is nagy változásokat jelenthet.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Egyre több a feladat a cégben, egyre több munkatársra van szükségünk. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon működjön a cég, új kollégákra van szükségünk, így most ez a legfontosabb feladatunk.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A bejelentett REMTECH projekt a jelenlegi számítások szerint 10 milliárd forintos nagyságrendű lesz, így könnyen kijelenthetjük, hogy ez jelenleg a legnagyobb beruházásunk.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A REMTECH projekt fogja igényelni a legtöbb befektetést a következő 2-3 évben.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

Az európai űripar bonyolult, de szűk piac. Pont az új űrkorszak ad olyan lehetőséget, hogy erre a piacra kisebb szereplők is bejussanak és versenyezzenek a „nagyokkal”, mivel költséghatékonyabbak és rugalmasabbak.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A válsághoz való alkalmazkodás és a HR kérdések megoldása jelenleg a legnagyobb kihívás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-01 15:10:00
2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS