Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED

Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED
2022. 10. 07., 10:13

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt – mondta az Üzletemnek Sárhegyi István, a REMRED igazgatóságának elnöke.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 36. cikkében a REMRED legjeit Sárhegyi István osztja meg az olvasóval.

Az idei év eddigi LEGNAGYOBB tanulsága:

Mindig komoly üzleti tervezés előzi meg az adott évet. Azonban a 2022-es év megmutatta, hogy a legjobb mondás ez: „reménykedj a legjobban, de tervezz a legrosszabbal!” Úgy gondoljuk, hogy ennek a hozzáállásnak köszönhetően, a jelenlegi válság közepette is fejlődni tudunk, sőt, nagy beruházásokban is gondolkodhatunk.

A következő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A bejelentett martonvásári űripari csarnok beruházásunk – a REMTECH projekt – megvalósításának sikeres megkezdése.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt, mint például az amerikai Hold-program (Artemis-program) Hold körüli űrállomásának – a Lunar Gateway-nek – a fejlesztése vagy az Európai Űrügynökség Mars-missziója.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

Próbálunk pozitívak lenni és nem bosszankodni!

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Ez a pillanat most jött el, amikor a REMTECH beruházásunkat bejelentettük. Ez nagyon nagy falat, amit meg szeretnénk csinálni, azonban ehhez rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk, illetve a cég életében is nagy változásokat jelenthet.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Egyre több a feladat a cégben, egyre több munkatársra van szükségünk. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon működjön a cég, új kollégákra van szükségünk, így most ez a legfontosabb feladatunk.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A bejelentett REMTECH projekt a jelenlegi számítások szerint 10 milliárd forintos nagyságrendű lesz, így könnyen kijelenthetjük, hogy ez jelenleg a legnagyobb beruházásunk.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A REMTECH projekt fogja igényelni a legtöbb befektetést a következő 2-3 évben.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

Az európai űripar bonyolult, de szűk piac. Pont az új űrkorszak ad olyan lehetőséget, hogy erre a piacra kisebb szereplők is bejussanak és versenyezzenek a „nagyokkal”, mivel költséghatékonyabbak és rugalmasabbak.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A válsághoz való alkalmazkodás és a HR kérdések megoldása jelenleg a legnagyobb kihívás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS