Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED

Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED
2022. 10. 07., 10:13

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt – mondta az Üzletemnek Sárhegyi István, a REMRED igazgatóságának elnöke.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 36. cikkében a REMRED legjeit Sárhegyi István osztja meg az olvasóval.

Az idei év eddigi LEGNAGYOBB tanulsága:

Mindig komoly üzleti tervezés előzi meg az adott évet. Azonban a 2022-es év megmutatta, hogy a legjobb mondás ez: „reménykedj a legjobban, de tervezz a legrosszabbal!” Úgy gondoljuk, hogy ennek a hozzáállásnak köszönhetően, a jelenlegi válság közepette is fejlődni tudunk, sőt, nagy beruházásokban is gondolkodhatunk.

A következő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A bejelentett martonvásári űripari csarnok beruházásunk – a REMTECH projekt – megvalósításának sikeres megkezdése.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt, mint például az amerikai Hold-program (Artemis-program) Hold körüli űrállomásának – a Lunar Gateway-nek – a fejlesztése vagy az Európai Űrügynökség Mars-missziója.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

Próbálunk pozitívak lenni és nem bosszankodni!

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Ez a pillanat most jött el, amikor a REMTECH beruházásunkat bejelentettük. Ez nagyon nagy falat, amit meg szeretnénk csinálni, azonban ehhez rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk, illetve a cég életében is nagy változásokat jelenthet.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Egyre több a feladat a cégben, egyre több munkatársra van szükségünk. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon működjön a cég, új kollégákra van szükségünk, így most ez a legfontosabb feladatunk.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A bejelentett REMTECH projekt a jelenlegi számítások szerint 10 milliárd forintos nagyságrendű lesz, így könnyen kijelenthetjük, hogy ez jelenleg a legnagyobb beruházásunk.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A REMTECH projekt fogja igényelni a legtöbb befektetést a következő 2-3 évben.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

Az európai űripar bonyolult, de szűk piac. Pont az új űrkorszak ad olyan lehetőséget, hogy erre a piacra kisebb szereplők is bejussanak és versenyezzenek a „nagyokkal”, mivel költséghatékonyabbak és rugalmasabbak.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A válsághoz való alkalmazkodás és a HR kérdések megoldása jelenleg a legnagyobb kihívás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-11-25 16:19:00
Az újabb és újabb generációk új trendeket hoznak, melyek az élet minden területére szép lassan begyűrűznek. Az egészségügyben ilyen új trend az úgynevezett figitális betegek megjelenése, akik sokkal bátrabban használják a digitális megoldásokat, de közben ragaszkodnak a fizikai eszközökhöz is. A Deloitte friss tanulmánya azt vizsgálja, hogyan alakulhat át az egészségügyi ellátás a megjelenésükkel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A bérrendezés akkor ésszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.
2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS