Átadták a Budapest és Pest Vármegyei Prima-díjakat

Átadták a Budapest és Pest Vármegyei Prima-díjakat
2023. 11. 27., 08:55

November 23-án este ünnepélyes keretek között, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2023-as Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Prima Díjakat.

2023-ban már 16. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék a regionális Prima Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki, aki 2023-ban elnyeri a Regionális Prima Díjat. Az idei díjazottak:

  • dr. Terék József – Magyar népművészet és közművelődés,
  • dr. Ambrus Attila – Magyar tudomány,
  • Koniorczyk Borbála és Merker Dávid – Magyar irodalom,
  • Horváth Gábor – Magyar sport,
  • Rudolf Péter – Magyar színház-, film- és táncművészet,
  • Princess együttes – Magyar zeneművészet.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és létrejöttek a megyei Prima díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, régiók legjobbjai is.

2022 óta megújult 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-, film- és táncművészet, Magyar képző- és iparművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet, Magyar ismeretterjesztés és média, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet) jelölhetnek példaképeket, közülük 2023-ban 6 kategóriában részesült regionális PRIMA Díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja és a NET Média Zrt. résztulajdonosa, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Szervezetének elnöke.

A hangulatról a Fonogram díjas énekesnő, Radics Gigi gondoskodott, majd Marosi László, a szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Kihangsúlyozta, hogy az elmúlt, kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni. Fontos kimondanunk: ahhoz, hogy a vállalkozók, eligazodjanak a jelenben, megfelelő válaszokat találjanak, jó döntéseket tudjanak hozni - végső soron közösségünket szolgálhassák -, nagy szükségük van arra a szellemi erőtartalékra, amit a tudomány, a kultúra, a szellemi és a sportélet nagyszerű képviselői megjelenítenek. A Primák világa és példája fogódzót ad az útkeresésben, irányt mutat az új utak felfedezésében. „Mi vállalkozók számítunk a magyar szellemi erőre! Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.”

A KAVOSZ Zrt. két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, járnak be – a „Felelős életút a vállalkozókért” kategória nyertese Kende-Hofherr Krisztina; illetve azon fiatalok számára, akik tevékenységükkel, elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára, „A jövő reménysége” kategória nyertese Trunk Tamás lett.

A díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Csányi Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének részéről Eppel János elnök, az MBH Bank Nyrt részéről Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes, az OTP Bank Nyrt. részéről Galovics Gábor régióvezető, a Danubius Hotels részéről Kovács Balázs vezérigazgató, a Garantiqua Zrt. részéről Szabó István Attila vezérigazgató, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Krisán László és dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS