Átadták a Budapest és Pest Vármegyei Prima-díjakat

Átadták a Budapest és Pest Vármegyei Prima-díjakat
2023. 11. 27., 08:55

November 23-án este ünnepélyes keretek között, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2023-as Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Prima Díjakat.

2023-ban már 16. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, kulturális véleményvezéreket, a tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék a regionális Prima Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki, aki 2023-ban elnyeri a Regionális Prima Díjat. Az idei díjazottak:

  • dr. Terék József – Magyar népművészet és közművelődés,
  • dr. Ambrus Attila – Magyar tudomány,
  • Koniorczyk Borbála és Merker Dávid – Magyar irodalom,
  • Horváth Gábor – Magyar sport,
  • Rudolf Péter – Magyar színház-, film- és táncművészet,
  • Princess együttes – Magyar zeneművészet.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege. Ők azok, akik példát állítanak elénk szakmai és emberi szempontból is.

2005-ben született meg a döntés, hogy az ország megyéi is csatlakoznak ehhez a misszióhoz, és létrejöttek a megyei Prima díjak, így az ország egész területén elismerésben részesülhetnek a megyék, régiók legjobbjai is.

2022 óta megújult 10 kategóriában (Magyar irodalom, Magyar színház-, film- és táncművészet, Magyar képző- és iparművészet, Magyar tudomány, Magyar oktatás és köznevelés, Magyar építészet, Magyar ismeretterjesztés és média, Magyar sport, Magyar népművészet és közművelődés, Magyar zeneművészet) jelölhetnek példaképeket, közülük 2023-ban 6 kategóriában részesült regionális PRIMA Díj elismerésben.

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja és a NET Média Zrt. résztulajdonosa, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Csoport alapító tulajdonosa, Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Szervezetének elnöke.

A hangulatról a Fonogram díjas énekesnő, Radics Gigi gondoskodott, majd Marosi László, a szervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Kihangsúlyozta, hogy az elmúlt, kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni. Fontos kimondanunk: ahhoz, hogy a vállalkozók, eligazodjanak a jelenben, megfelelő válaszokat találjanak, jó döntéseket tudjanak hozni - végső soron közösségünket szolgálhassák -, nagy szükségük van arra a szellemi erőtartalékra, amit a tudomány, a kultúra, a szellemi és a sportélet nagyszerű képviselői megjelenítenek. A Primák világa és példája fogódzót ad az útkeresésben, irányt mutat az új utak felfedezésében. „Mi vállalkozók számítunk a magyar szellemi erőre! Mi, a díjat ápoló vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, egyre jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek.”

A KAVOSZ Zrt. két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, járnak be – a „Felelős életút a vállalkozókért” kategória nyertese Kende-Hofherr Krisztina; illetve azon fiatalok számára, akik tevékenységükkel, elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára, „A jövő reménysége” kategória nyertese Trunk Tamás lett.

A díjazottak nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Csányi Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének részéről Eppel János elnök, az MBH Bank Nyrt részéről Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes, az OTP Bank Nyrt. részéről Galovics Gábor régióvezető, a Danubius Hotels részéről Kovács Balázs vezérigazgató, a Garantiqua Zrt. részéről Szabó István Attila vezérigazgató, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Krisán László és dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS