A fotósok Uberét fejleszti a Photon

2023. 08. 12., 10:27

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, rendelhetnek fotós-videós szolgáltatásokat, menedzselhetik a projektjeiket, követhetik az átadott anyagokat. A következő időszak legnagyobb kihívása a következő körös kockázati tőkebefektető megszerzése lesz.

Nem túl gyakori itthon, hogy a gimnázium évei alatt valaki a saját vállalkozásán dolgozik, az pedig még ritkább, hogy az egyetemet is kihagyja emiatt. Pedig Volom Sára, a Photon alapítója és vezetője pont ezt csinálta, amikor 2017-ben megalapította cégét Böheim Gáborral, a cég jelenlegi technológiai vezetőjével – olvasható a Hiventures oldalán.

Mindez jó döntésnek bizonyult, mivel már a startupépítés legkoraibb fázisaiban is erős validációt kaptak hazai startup befektetőktől és nagyvállalati partnerektől különböző akcelerátor programokba történő bekerüléssel és anyagi támogatással.

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány kattintással rendelhetnek fotós-videós szolgáltatásokat, menedzselhetik a projektjeiket, követhetik az átadott anyagokat. Az adminisztrációval nem kell foglalkozniuk, mivel minden automatikusan történik a felületen, kezdve a szerződéskötéstől, a teljesítési igazoláson át egészen a számlázásig és kifizetésig.

Az egyéni megrendelésektől kezdve olyan ügyfeleknek is segítenek, akiknek széles skálán van szükségük fotós-videós tartalmakra, az ehhez kapcsolódó operatív teendők viszont nagy kihívást jelentenek.

A digitalizáció szinte teljeskörű térnyerésével, amit a Covid-járvány minden bizonnyal tovább gyorsított, a vizuális tartalmak az online kommunikáció igen fontos részévé váltak. Robbanásszerűen növekszik a piac, jelennek meg a versenytársak, és fokozódik a vállalatok részéről az igény, hogy üzeneteiket a legszofisztikáltabb módon tudják átadni. A Photon ugyanazokra az értékekre épít, amelyek táptalajt nyújtanak a fejlődéséhez: automatizált működés, globális, gyors és precíz munkavégzés, egyszerű projekt management.

Bár a core csapat jelenleg „csak” 4 főt számlál, az alvállalkozóik száma meghaladta már a 100 főt. Ügyfeleik között pedig a legfontosabb nagyvállalatokat és ügynökségeket is ott tudhatják, ami egyértelmű pozitív visszacsatolás a piac részéről. Jelenlegi legfontosabb partnerük az ételkiszállításról ismert Wolt, akik hazánkban és Németországban már az új, Photon Plus elnevezésű teljesen automatizált rendszert használják az ételek és étlapok fotózására.

Bár ez a fajta munka tűnhet repetitívnek, vannak olyan piacok, ahol épp erre van szükség: a korábbiakhoz hasonló, azonos beállítású és minőségű fotókra. Ilyen többen között az ingatlanpiac is, vagy bármelyik olyan iparág, ahol több egymáshoz hasonló fizikai terméket kell digitalizálni. 

A következő időszak legnagyobb kihívása a következő körös kockázati tőkebefektető megszerzése és a finanszírozás bevonása lesz. Ehhez már most is több hazai és külföldi partnerrel tárgyalnak. De nem zárható ki egy korai fázisú exit lehetősége sem, amennyiben a Photon valamelyik nagyobb külföldi versenytársa európai terjeszkedésénél a startup teljes felvásárlása mellett dönt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.