A fotósok Uberét fejleszti a Photon

2023. 08. 12., 10:27

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, rendelhetnek fotós-videós szolgáltatásokat, menedzselhetik a projektjeiket, követhetik az átadott anyagokat. A következő időszak legnagyobb kihívása a következő körös kockázati tőkebefektető megszerzése lesz.

Nem túl gyakori itthon, hogy a gimnázium évei alatt valaki a saját vállalkozásán dolgozik, az pedig még ritkább, hogy az egyetemet is kihagyja emiatt. Pedig Volom Sára, a Photon alapítója és vezetője pont ezt csinálta, amikor 2017-ben megalapította cégét Böheim Gáborral, a cég jelenlegi technológiai vezetőjével – olvasható a Hiventures oldalán.

Mindez jó döntésnek bizonyult, mivel már a startupépítés legkoraibb fázisaiban is erős validációt kaptak hazai startup befektetőktől és nagyvállalati partnerektől különböző akcelerátor programokba történő bekerüléssel és anyagi támogatással.

A Photon segítségével a megrendelők gyorsan és egyszerűen, mindössze néhány kattintással rendelhetnek fotós-videós szolgáltatásokat, menedzselhetik a projektjeiket, követhetik az átadott anyagokat. Az adminisztrációval nem kell foglalkozniuk, mivel minden automatikusan történik a felületen, kezdve a szerződéskötéstől, a teljesítési igazoláson át egészen a számlázásig és kifizetésig.

Az egyéni megrendelésektől kezdve olyan ügyfeleknek is segítenek, akiknek széles skálán van szükségük fotós-videós tartalmakra, az ehhez kapcsolódó operatív teendők viszont nagy kihívást jelentenek.

A digitalizáció szinte teljeskörű térnyerésével, amit a Covid-járvány minden bizonnyal tovább gyorsított, a vizuális tartalmak az online kommunikáció igen fontos részévé váltak. Robbanásszerűen növekszik a piac, jelennek meg a versenytársak, és fokozódik a vállalatok részéről az igény, hogy üzeneteiket a legszofisztikáltabb módon tudják átadni. A Photon ugyanazokra az értékekre épít, amelyek táptalajt nyújtanak a fejlődéséhez: automatizált működés, globális, gyors és precíz munkavégzés, egyszerű projekt management.

Bár a core csapat jelenleg „csak” 4 főt számlál, az alvállalkozóik száma meghaladta már a 100 főt. Ügyfeleik között pedig a legfontosabb nagyvállalatokat és ügynökségeket is ott tudhatják, ami egyértelmű pozitív visszacsatolás a piac részéről. Jelenlegi legfontosabb partnerük az ételkiszállításról ismert Wolt, akik hazánkban és Németországban már az új, Photon Plus elnevezésű teljesen automatizált rendszert használják az ételek és étlapok fotózására.

Bár ez a fajta munka tűnhet repetitívnek, vannak olyan piacok, ahol épp erre van szükség: a korábbiakhoz hasonló, azonos beállítású és minőségű fotókra. Ilyen többen között az ingatlanpiac is, vagy bármelyik olyan iparág, ahol több egymáshoz hasonló fizikai terméket kell digitalizálni. 

A következő időszak legnagyobb kihívása a következő körös kockázati tőkebefektető megszerzése és a finanszírozás bevonása lesz. Ehhez már most is több hazai és külföldi partnerrel tárgyalnak. De nem zárható ki egy korai fázisú exit lehetősége sem, amennyiben a Photon valamelyik nagyobb külföldi versenytársa európai terjeszkedésénél a startup teljes felvásárlása mellett dönt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS