A Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

A Budapest Airport lett az év cargo repülőtere
2022. 09. 21., 19:48

A Budapest Airport nyerte el az év cargo repülőtere díjat az Air Cargo News Awards 2022 gáláján.

Londonban rendezték az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén 15-en kapták meg, az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a díjat a Budapest Airport nyerte el.

A magyar főváros repülőtere olyan nagy, évi többmillió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a Brussels Airport Company és a szingapúri Changi Airport Group.

A Budapest Airport 2020-ban, 50 millió eurós fejlesztésként adta át a BUD Cargo City elnevezésű légiárukezelő komplexumát, azzal a hosszútávú céllal, hogy a cargo bázis a teljes közép-kelet-európai régió elosztóközpontjává váljon.

A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, és a globális trenddel ellentétben 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztus között 47 százalékkal nőtt a cargo volumene a 2019 hasonló időszakában kezelt forgalomhoz képest és 9,4 százalékkal bővült éves összevetésben, míg a világban 9 százalékos cargo forgalom visszaesés tapasztalható.

René Droese-t, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója elmondta: a BUD Cargo City nemcsak a koronavírus-járvány alatt jelentette a légiárukezelés legbiztosabb bástyáját, hanem az azt követő időszakban is óriási versenyelőnyhöz juttatta a társaságot. Biztos pontot jelentenek az ellátási lánc és ezáltal a magyar gazdaság minden szereplője számára, nem beszélve arról a több mint tizenkétezer munkavállalóról, akik a légiáruszállítás területén dolgoznak.

A Budapest Airport 2022 szeptemberében megkezdte a BUD Cargo City bővítését: az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, valamint a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő. (MTI)

(Fotó: Air Cargo News)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS