2024. február 2. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 02. 02., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Vállalati hitelek: május 1-ig tart a bankok önkéntes akciója

Február 1-jén indul és 2024. május 1-ig tart az az akciós időszak, amely alatt az új vállalati forinthitel-szerződések esetében a kereskedelmi bankok – önkéntesen vállalva – a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat.

Tartósabb, hatékonyabb és sokkal olcsóbb napelemek jönnek

Az utóbbi napokban két olyan korszakalkotó eredmény is érkezett, ami gyökeresen megváltoztathatja a napelemek piacát. A teljesítmény és a tartósság növelésével nagyot eshetnek a panelek árai a közeljövőben

Összefoglaló az ukrán nukleáris létesítmények helyzetéről

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakemberei folyamatosan jelen voltak a létesítményekben, ellenőrzéseket végeztek és értékelték a helyzetet.

Fekete Csongor: Az AI folyamatosan hozza az izgalmakat

A legnagyobb kihívás megtalálni, kinek mi okoz flow élményt úgy, hogy annak gazdasági haszna is legyen – mondta az Üzletemnek Fekete Csongor, a HolistiCRM alapítója és ügyvezető igazgatója.

Hogyan tartsuk be az újévi üzleti fogadalmakat?

Már eltelt egy hónap az évből, de még mindig nem késő elővenni egy noteszt és tollat a tervezéshez.

Randstad: burkolt létszámleépítés jön idén?

A válaszadó 353 hazai cég többsége nem számít növekedésre 2024-ben.

K&H: fizetésemelésre számít a fiatalok kétharmada

A fiatalok 16 százaléka ingatagnak látja a munkahelyen betöltött posztját, harmaduk pedig átlagosnak minősítette azt.

Nagyot hajrázott a babaváró, történelmi csúcson a személyi kölcsönök

A legtöbb esetben ingatlanvásárlásra fordítják a babaváró támogatást a házaspárok.

Erősen indult 2024-ben az ingatlan- és hitelpiac

A hitelpiaci előrejelzések és a jelenleg indított ügyletek alapján érződni fog az önkéntes THM plafon hatása.

Eurómilliókból pörgetnék fel a hazai startupokat

Innovációs ügynökségek pályázhatnak egy új támogatásra, hogy segítsék a közép-kelet-európai befektetőket.

900 milliós környezetbarát fejlesztés a Kompress Kft.-nél

A fejlesztéshez a GINOP Plusz programból a Kompress 327 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott.

Már elérhető a kiszereléscsökkentést bejelentő űrlap

A Nébih az érintett termékekről nyilvános adatbázist állít össze.

Négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az okostelefonokkal üzletelő bűnbanda

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda ellen.

GVH: 400 milliós bírságot kaptak a kartellező sószóró cégek

Az érintett vállalkozások hét, többségében közbeszerzési tenderen egyeztették ajánlati áraikat.

Három százalék alatt kezdte 2024-et az infláció az eurózónában

A decemberi 2,9 százalék után 2024. januárban 2,8 százalékos volt az átlagos éves infláció az eurózónában az Eurostat gyorsbecslése szerint.

Hat százalék alatt maradt a munkanélküliség 2023 végén az Európai Unióban

Ahogy novemberben, 2023 decemberében is 5,9 százalékos volt a munkanélküliség az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS