Hogyan tartsuk be az újévi üzleti fogadalmakat?

Hogyan tartsuk be az újévi üzleti fogadalmakat?
2024. 02. 01., 16:40

Az újévi fogadalmak 50 százaléka nem teljesül, legyen az a konditerembe járás, az egészséges étkezés vagy akár új üzleti célok megfogalmazása. Ennek oka, hogy ezek gyakran összefüggenek az idő menedzsmenttel, mivel a sikeres fogadalmak elérése általában rendszeres időráfordítást és tervezést igényel. Már eltelt egy hónap az évből, de még mindig nem késő elővenni egy noteszt és tollat a tervezéshez.

Így kezdjük!

Első lépésként gondoljuk át, milyen területeken szeretnénk fejlődni. Ilyenkor két dolog történhet: nem jut eszünkbe hirtelen semmi, vagy pont ellenkezőleg: cikáznak a gondolatok és teleírunk egy teljes füzetet. Sajnos egyik sem vezet eredményre, de akkor hogyan tovább?

Tekintsük át az előző évünket!

A Harvard egyetem pszichológusai kutatták a sikertelen fogadalmak hátterét és egyik hiányosságnak azt tárták fel, hogy nem gondoljuk át az előző évünket kellő mélységben. Kezdjük a pozitív dolgokkal és idézzük fel a sikereket és az utat, ami oda vezetett. Tanuljunk a saját hibáinkból és nézzük meg, hogy miért nem mentek azok a területek, ahol elakadtunk.

Adjunk témát 2024-nek: konkrétumok megfogalmazása

Ne akarjunk mindent egyszerre elérni – adjuk meg ennek az évnek a témáját, vagyis egy, két fejlődési területet érintsünk és maximum 3 nagyobb célt határozzunk meg. 2024-ben legtöbben egészségesebb életet szeretnének élni, gyakori az emberi kapcsolatok javítása, szakmai előmenetel, sajátmagunkra és szeretteinkre fordított minőségi idő növelése, pénzügyekre való fókuszálás. Itt jön a csavar, a célok legyenek specifikusak és ne azt mondjuk, hogy idén többet olvasok, hanem írjunk fel a listára 4-6-8 konkrét könyvet, amit szeretnénk az év során elolvasni és feldolgozni.

Az idő hatékony beosztás lehet az egyik kulcs

„A célkitűzések megfogalmazása mellett az időhatékony stratégiák, mint a határidők megállapítása, a feladatok bontása kisebb lépésekre, és a haladás rendszeres felülvizsgálata, mind hozzájárulhatnak a fogadalmak sikeres megvalósításához” – mondja Balló Dorka, Time Management Coach. Az időmenedzsment lényege az idő hatékony és tudatos felhasználása, hogy maximalizáljuk a produktivitásunkat, csökkentsük a stresszt és jobban kihasználjuk a napjainkat. Ez magában foglalja a céljaink meghatározását, prioritásaink felállítását, a feladatok tervezését és szervezését, a zavaró tényezők minimalizálását, és a haladás nyomon követését. Az időmenedzsment nem pusztán az idő beosztásáról szól, hanem arról, hogy tudatosan döntsünk arról, hogyan töltjük az időnket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle minden szempontból – munkában, tanulásban, pihenésben és személyes életünkben egyaránt.

A tudatos időmenedzsment három konkrét előnye

A hatékonyság növelése.Az időtudatos tervezés segíthet abban, hogy kevesebb idő alatt többet és jobban végezzünk el. Priorizálással és a feladatokra szánt idő megfelelő beosztásával csökkenthetjük az időpazarlást és növelhetjük a termelékenységet.

A stressz csökkentése. A feladatok, projektek és határidők világos áttekintése és kezelése segít csökkenteni azokat a stressz szinteket, amelyek a túlterheltségből és a határidők utolsó pillanatban való teljesítéséből adódhatnak. Ha tudjuk, hogy minden feladathoz elegendő idő van, nyugodtabbak és kontrolláltabbak lehetünk.

Jobb életminőség. Az időmenedzsment lehetővé teszi, hogy több idő maradjon a magánéletre, hobbikra, pihenésre és a családra. A szabadidő tudatos tervezésével elkerülhetjük a kiégési szindrómát és fenntarthatóbb munka-magánélet egyensúlyt alakíthatunk ki.

A legjobb az egészben év végén a pillanat, amikor kihúzott háttal ránézünk az év elején kitűzött üzleti céljainkra és ki tudjuk pipálni ezek nagy részét. De nem kell feltétlen az év végéig várni. „Segít a motiváció fenntartásában, ha év közben a mérföldkövek teljesítése után megjutalmazzuk magunkat. Nem kell nagy dologra gondolni, a lényeg, hogy örömet leljünk benne, lehet ez egy új kütyü, egy pohár bor vagy egy új ruha az edzéshez” – véli Balló Dorka.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 18., 15:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a napokban megújította együttműködési szerződését, amelynek célja az erőforrások egyesítése a magyar kis- és középvállalkozások hatékonyabb érdekvédelme, különös tekintettel a stratégiai tervezés és fejlesztések támogatása terén.
2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-18 14:23:43
Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS