2023. július 20. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 07. 20., 08:24

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Huszonöt vállalat már megkapta a gyármentő támogatást

Eddig huszonöt cég kapta meg a támogatási oklevelet, összesen 27,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokat előmozdító Gyármentő Program keretében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A K&H-nál minden negyedik kkv már igénybe vette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióit

A Széchenyi Kártya Program MAX+ az év végéig elérhető marad, így a vállalkozások továbbra is hozzájuthatnak a kedvezményes finanszírozási megoldásokhoz. Az érdeklődés a K&H-nál folyamatos, minden negyedik kkv igénybe vette már a program valamelyik konstrukcióját, további minden hetedik vállalkozásnál pedig folyamatban van az igénylés vagy tervezi annak elindítását – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményéből. Elsősorban a működési költségek finanszírozását fedezik vele a cégek, de az új vagy használt gépek, berendezések beszerzése is népszerű hitelcél.

Man at Work: minden negyedik állásajánlatot visszautasítanak

A HR tanácsadók számára az elhúzódó kiválasztási folyamat jelent új kihívást – derül ki a személyzeti szolgáltatások területének egyik legnagyobb magyar tulajdonú vállalkozása, a 25 éves Man at Work elemzéséből.

A lakásépítés drágulása vetekszik a 20 százalék feletti inflációval

Jól meg kell gondolni, bele mer-e vágni valaki az építkezésbe, a költségek ugyanis az idei első negyedévben is 20 százalék felett nőttek az előző év elejéhez képest. Lakást és családi házat építeni 2022-ben 40 százalékkal többe került, mint 2020-ban, 2015 óta pedig mostanra már több mint duplájára emelkedtek a költségek – derül ki az Ingatlannet.hu elemzéséből.

Ez lehet a világ első tömeggyártásba kerülő humanoidja

A nyolc éve fejlesztés alatt álló, a tervek szerint vegyes felhasználásra alkalmas humanoid kevésbé a kommunikációra, és sokkal inkább a kooperatív feladatokra koncentrál. Az eszköz GR-1 néven kezdheti meg világhódító útját, akár már ettől az évtől.

Forradalmi változásokat hoz a digitalizáció az élelmiszeriparban és italgyártásban is

Az élelmiszeripari és italgyártó cégek háromnegyedénél hozott komoly fejlődést a termelésben a digitalizáció, felüknél pedig még további javulásra számítanak -- olvasható a Schneider Electric tanulmányában. A növekvő népesség kiszolgálása mellett a klímavédelmi szempontok miatt is fontosak a fejlesztések ezekben az ágazatokban.

Vállalkozó Start II. Program az induló vállalkozásokért

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a „Vállalkozó Start II” pályázattal kapcsolatos szakmai rendezvényt szervez.

Mit hisz a vásárló a vegán tojásról?

Az állati eredetű élelmiszereket imitáló növényi alapú termékeknek elnevezésükben jelentősen különbözniük kell az állati eredetűekétől. A NAK felhívja az uniós döntéshozók figyelmét a vonatkozó piaci szabályozások mihamarabbi megalkotására.

Baleset a csapatépítőn – ki a felelős?

A munkavállalók a csapatépítők keretében legtöbbször munkaidőn kívül vesznek részt a munkáltató által szervezett programokon, azonban előfordulhat, hogy az ilyen rendezvényeken történt balesetekre mégis a munkavédelmi törvény szabályai alkalmazandóak. A budlegal részéről dr. Takács-Kiss Bernadett összefoglalta, hogy a munkáltató által szervezett csapatépítő programok esetén milyen szabályok alkalmazandók és mire érdemes odafigyelni a szervezés folyamán és az eseményen.

Kisvállalkozók tömege kerülhet bajba a GA4-re átállás miatt

A sokak által eddig használt Universal Analytics július 1-től fokozatosan elérhetetlenné válik, mindenkinek át kell térnie a Google Analytics 4 rendszerre. Gál Kristóf, a Klikkmarketing tulajdonosa szerint ez jó hír a felhasználóknak, azok a kisvállalkozók viszont, akik nem frissítettek időben, versenyhátrányba kerülhetnek.

IVSZ: nem csak a szoftverfejlesztőknek kell érteniük a mesterséges intelligenciához

A mesterséges intelligencia hatékony alkalmazásához minden szinten új készségeket és képességeket kell elsajátítaniuk a munkavállalóknak – közölte az IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége.

Szerényen csökken a gázolaj ára pénteken

A gázolaj ára bruttó 2 forinttal csökken literenként, míg a benziné nem változik július 21-én – írja a holtankoljak.net.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS