Man at Work: minden negyedik állásajánlatot visszautasítanak

2023. 07. 19., 20:13

A HR tanácsadók számára az elhúzódó kiválasztási folyamat jelent új kihívást – derül ki a személyzeti szolgáltatások területének egyik legnagyobb magyar tulajdonú vállalkozása, a 25 éves Man at Work elemzéséből.

„Fontos megértenünk a munkavállalók preferenciáit, ezért 2018 óta naprakészen vezetjük az állásajánlatok visszautasításának okait. A szellemi, szakmai nyelven fogalmazva a fehér- és a kurrens, kék galléros munkakörökbe való toborzás számait vizsgálva, tendenciaként figyelhető meg, hogy minden negyedik állásajánlatot kapott jelölt visszalép – mondta Ottó Csaba, Man at Work ügyvezető igazgatója.

Az első számú visszalépési ok továbbra is egyértelműen a „kaptam egy jobb ajánlatot”, ami a bérben, juttatásokban is előnyösebb állásajánlatot jelenti. De 2020 óta gyakran tapasztalható, hogy jobb kondíciókat kínálva, a munkáltató marasztalja a felmondani készülő munkavállalót. Egyértelműen látszik, hogy egyre inkább a megtartásra fókuszálnak a cégek.

Az elutasítások harmadik helyezettje a magánéleti okokra való hivatkozás. Mérnökök esetén a munka-magánélet egyensúlyát kibillentő túlóra, a kevésbé exkluzív munkakörnyezet, vagy a munkavégzést nehezítő körülmények, mint a technológia jellegéből adódóan a zaj-, s a hanghatás, vagy mert „koszos” az üzem, a felhasznált vegyi anyagok okán például, vagy csak mert a „család úgy döntött”.

Új tényezőként jelent meg tavaly a partner elhúzódó kiválasztási folyamata. 2023 egyik komoly kihívása információhoz jutni egy-egy jelölt aktuális státuszáról a felvételi folyamatban. Az ügyvezető szavai szerint, mivel csaknem teljes a foglalkoztatottság, nincs könnyű dolguk a közvetítőknek, HR tanácsadóknak a még dolgozó, állásban lévő, de valamely oknál fogva épp váltókedvvel rendelkező, ugyanakkor ésszerű elvárásokat, célokat megfogalmazó potenciális jelöltek felkutatásában.

Így, ha a partner nem akar, nem mer vagy nem tud azonnal dönteni az addig felkutatott egyetlen jelölt mellett „a további jelöltek felkutatása drasztikusan hosszítja a felvételi folyamatot, így könnyedén veszthetjük el időhúzással a jónak ígérkezőt. Néhány héttel ezelőtt történt, hogy egy quality mérnök pályázónk az egyik partnerünknél még csak a második körös interjúra várt a területvezetővel, miközben a másik megbízónknál már konkrét ajánlatot kapott” – osztotta meg tapasztalatait Ottó Csaba.

Az azonnali döntés hiánya komoly veszteség a folyamat minden résztvevője számára, de nyilván olyan is előfordul, hogy a kiküldött állásajánlat a felvételt nyert munkavállaló részéről marad megválaszolatlan.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS