Vállalkozó Start II. Program az induló vállalkozásokért

2023. 07. 19., 13:13

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a „Vállalkozó Start II.” pályázattal kapcsolatos szakmai rendezvényt szervez.

Időpont: 2023. július 26. (szerda) 9.30 – 11:30
Helyszín: VOSZ székház, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53, I. emelet

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elhivatott abban, hogy:

• egyrészt a vállalkozóvá válást kívánja támogatni, illetve a nemrég alakult vállalkozásoknak kívánnak segíteni hatékonyabban bekapcsolódni a vállalkozói ökoszisztémába,

• másrészt olyan szakmai platformot kíván teremteni a vállalkozó nők számára (akár önállóan dolgoznak a vállalkozásaikban vagy társas vállalkozások tagjaiként együtt a férfiakkal), amely lehetőségeket biztosít a vállalkozásaik sikeres működéséhez,

• harmadrészt aktívan hozzá kíván járulni a magyar startup ökoszisztéma fejlesztéséhez, ezzel is növelve a startupok, valamint az üzleti innovációban aktív vállalkozások láthatóságát.

Ezen célok mentén a Szervezet egy szakmai rendezvényt szervez, elsőként most a vállalkozóvá válás támogatására.

Ennek aktualitását az adja, hogy 2023. augusztus 1-től elindul az OFA Nonprofit Kft. vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázata az induló egyéni, illetve mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások kezdeti költségeinek fedezése, komplex szolgáltatással történő támogatása, versenyképességük növelése érdekében. A Vállalkozó Start II. Programba azon 18-64 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni, a működés első évében támogatásra van szükségük, és vállalják, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre. A rendezvényen megismerkedhetnek további részletekkel, korábbi pályázatok tapasztalataival.

Program:

9:30 – 10:00 Regisztráció

10:00 – 10:10 Köszöntők

• Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke

• Szalai Piroska, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete Kezdő, Női, Startup programokért felelős elnökségi megbízottja

10:10 – 10:30 Bevezető előadás:

• Állami szerepvállalás a vállalkozóvá, önfoglalkoztatóvá válásban – Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

10:30 – 11:15 OFA programbemutató:

• Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért – Garami Erika, OFA Nonprofit Kft programkoordinátora

11:15 – 11:30 a VOSZ BPVRSZ Kezdő, Női, Startup elképzelések, programok bemutatkozása

11:30 -12:30 kötetlen beszélgetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: https://forms.gle/iQ9zKUsT2QTj6dU87

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet kommunikációs, reklám, és dokumentációs célokra is felhasználhatunk!

Tisztelettel:

Marosi László,

BPVRSZ elnök

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-12 15:40:00
Tovább erősíti a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat a kettős adóztatás elkerülését szolgáló egyezmény – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövetével aláírta a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménymódosító jegyzőkönyvét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS