Vállalkozó Start II. Program az induló vállalkozásokért

2023. 07. 19., 13:13

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete a „Vállalkozó Start II.” pályázattal kapcsolatos szakmai rendezvényt szervez.

Időpont: 2023. július 26. (szerda) 9.30 – 11:30
Helyszín: VOSZ székház, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53, I. emelet

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elhivatott abban, hogy:

• egyrészt a vállalkozóvá válást kívánja támogatni, illetve a nemrég alakult vállalkozásoknak kívánnak segíteni hatékonyabban bekapcsolódni a vállalkozói ökoszisztémába,

• másrészt olyan szakmai platformot kíván teremteni a vállalkozó nők számára (akár önállóan dolgoznak a vállalkozásaikban vagy társas vállalkozások tagjaiként együtt a férfiakkal), amely lehetőségeket biztosít a vállalkozásaik sikeres működéséhez,

• harmadrészt aktívan hozzá kíván járulni a magyar startup ökoszisztéma fejlesztéséhez, ezzel is növelve a startupok, valamint az üzleti innovációban aktív vállalkozások láthatóságát.

Ezen célok mentén a Szervezet egy szakmai rendezvényt szervez, elsőként most a vállalkozóvá válás támogatására.

Ennek aktualitását az adja, hogy 2023. augusztus 1-től elindul az OFA Nonprofit Kft. vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázata az induló egyéni, illetve mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások kezdeti költségeinek fedezése, komplex szolgáltatással történő támogatása, versenyképességük növelése érdekében. A Vállalkozó Start II. Programba azon 18-64 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni, a működés első évében támogatásra van szükségük, és vállalják, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre. A rendezvényen megismerkedhetnek további részletekkel, korábbi pályázatok tapasztalataival.

Program:

9:30 – 10:00 Regisztráció

10:00 – 10:10 Köszöntők

• Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke

• Szalai Piroska, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete Kezdő, Női, Startup programokért felelős elnökségi megbízottja

10:10 – 10:30 Bevezető előadás:

• Állami szerepvállalás a vállalkozóvá, önfoglalkoztatóvá válásban – Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

10:30 – 11:15 OFA programbemutató:

• Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért – Garami Erika, OFA Nonprofit Kft programkoordinátora

11:15 – 11:30 a VOSZ BPVRSZ Kezdő, Női, Startup elképzelések, programok bemutatkozása

11:30 -12:30 kötetlen beszélgetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: https://forms.gle/iQ9zKUsT2QTj6dU87

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet kommunikációs, reklám, és dokumentációs célokra is felhasználhatunk!

Tisztelettel:

Marosi László,

BPVRSZ elnök

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS