A K&H-nál minden negyedik kkv már igénybe vette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióit

2023. 07. 19., 12:13

A Széchenyi Kártya Program MAX+ az év végéig elérhető marad, így a vállalkozások továbbra is hozzájuthatnak a kedvezményes finanszírozási megoldásokhoz. Az érdeklődés a K&H-nál folyamatos, minden negyedik kkv igénybe vette már a program valamelyik konstrukcióját, további minden hetedik vállalkozásnál pedig folyamatban van az igénylés vagy tervezi annak elindítását – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményéből. Elsősorban a működési költségek finanszírozását fedezik vele a cégek, de az új vagy használt gépek, berendezések beszerzése is népszerű hitelcél.

A 2022 decemberében bejelentett Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásai 2023 végéig elérhetőek a K&H-nál, így a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Folyószámlahitel MAX+, a Széchenyi Lízing MAX+, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ egész évben igényelhető marad a vállalkozásoknak. A magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, fix kamatozású hitel komoly támogatást nyújthat a folyamatos, stabil működéshez a jelenlegi gazdasági helyzetben. A különböző konstrukciókkal a napi működési költségek, illetve az energiahatékonyságot és technológiaváltást segítő beruházások is finanszírozhatók.

A cégek negyede már élt a lehetőséggel

„A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index kutatásunk legutóbbi eredménye és a saját tapasztalataink szerint is keresett a hitelprogram a vállalkozások körében. Ezt mutatja, hogy minden negyedik kkv már igénybe vette a Széchenyi Kártya Program MAX+ valamelyik konstrukcióját, míg további minden hetediknél már folyamatban van az igénylés vagy még idén tervezi annak elindítását. Összességében tehát tízből négy kkv vesz részt a programban” – mondta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetője.

A kereskedelemben a legnagyobb az igény a segítségre

„Az ágazatokat tekintve jelentős különbség látható a program népszerűségét illetően. A kereskedelmi és ipari cégek az átlagosnál jóval magasabb arányban, míg a szolgáltató vállalkozások kevésbé használják a hitellehetőséget. Ez feltehetően összefügg azzal, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint májusban 12,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma az előző év azonos időszakához képest, ami azt is jelenti, hogy ez már a negyedik hónap, amikor kétszámjegyű a visszaesés. Az ipar termelés volumene pedig áprilisban 8,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A mindennapi működéshez, esetleges fejlesztésekhez így ebben a két ágazatban most nagyobb szükség lehet külső forrás bevonására” – mondta el a szakértő.

A működési költségek kiváltása a legfőbb cél

Azok a cégek, amelyek tervezik vagy már igénybe vették a hitelt, elsősorban a vállalkozás működési költségeinek finanszírozására fordítják (39 százalék), míg minden ötödik vállalkozás (19 százalék) új vagy használt gépet, berendezést, esetleg egyéb eszközt szerez be belőle. Egy jelentős részük (12 százalék) kapacitásnövelő beruházására, közel minden tizedik cég pedig termék- vagy technológiafejlesztésre, kis- és nagy haszongépjármű beszerzésére, illetve ingatlanberuházásra fordítja az igényelt összeget.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS