A K&H-nál minden negyedik kkv már igénybe vette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióit

2023. 07. 19., 12:13

A Széchenyi Kártya Program MAX+ az év végéig elérhető marad, így a vállalkozások továbbra is hozzájuthatnak a kedvezményes finanszírozási megoldásokhoz. Az érdeklődés a K&H-nál folyamatos, minden negyedik kkv igénybe vette már a program valamelyik konstrukcióját, további minden hetedik vállalkozásnál pedig folyamatban van az igénylés vagy tervezi annak elindítását – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményéből. Elsősorban a működési költségek finanszírozását fedezik vele a cégek, de az új vagy használt gépek, berendezések beszerzése is népszerű hitelcél.

A 2022 decemberében bejelentett Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásai 2023 végéig elérhetőek a K&H-nál, így a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Folyószámlahitel MAX+, a Széchenyi Lízing MAX+, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ egész évben igényelhető marad a vállalkozásoknak. A magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, fix kamatozású hitel komoly támogatást nyújthat a folyamatos, stabil működéshez a jelenlegi gazdasági helyzetben. A különböző konstrukciókkal a napi működési költségek, illetve az energiahatékonyságot és technológiaváltást segítő beruházások is finanszírozhatók.

A cégek negyede már élt a lehetőséggel

„A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index kutatásunk legutóbbi eredménye és a saját tapasztalataink szerint is keresett a hitelprogram a vállalkozások körében. Ezt mutatja, hogy minden negyedik kkv már igénybe vette a Széchenyi Kártya Program MAX+ valamelyik konstrukcióját, míg további minden hetediknél már folyamatban van az igénylés vagy még idén tervezi annak elindítását. Összességében tehát tízből négy kkv vesz részt a programban” – mondta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetője.

A kereskedelemben a legnagyobb az igény a segítségre

„Az ágazatokat tekintve jelentős különbség látható a program népszerűségét illetően. A kereskedelmi és ipari cégek az átlagosnál jóval magasabb arányban, míg a szolgáltató vállalkozások kevésbé használják a hitellehetőséget. Ez feltehetően összefügg azzal, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint májusban 12,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma az előző év azonos időszakához képest, ami azt is jelenti, hogy ez már a negyedik hónap, amikor kétszámjegyű a visszaesés. Az ipar termelés volumene pedig áprilisban 8,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A mindennapi működéshez, esetleges fejlesztésekhez így ebben a két ágazatban most nagyobb szükség lehet külső forrás bevonására” – mondta el a szakértő.

A működési költségek kiváltása a legfőbb cél

Azok a cégek, amelyek tervezik vagy már igénybe vették a hitelt, elsősorban a vállalkozás működési költségeinek finanszírozására fordítják (39 százalék), míg minden ötödik vállalkozás (19 százalék) új vagy használt gépet, berendezést, esetleg egyéb eszközt szerez be belőle. Egy jelentős részük (12 százalék) kapacitásnövelő beruházására, közel minden tizedik cég pedig termék- vagy technológiafejlesztésre, kis- és nagy haszongépjármű beszerzésére, illetve ingatlanberuházásra fordítja az igényelt összeget.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS