2022. június 16. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 06. 16., 08:27

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Bányainé Micski Marianna: Kreatív VOSZ-csapattal dolgozunk Heves megyében

Azért dolgozunk, hogy a helyi vállalkozók bizalommal jöjjenek hozzánk kéréseikkel, kérdéseikkel, segítségért. Rengeteg tervünk, elképzelésünk van, bízom benne, hogy képesek vagyunk aktivizálni a régi és az új tagokat is – mondta Bányainé Micski Marianna, a VOSZ Heves megyei elnöke az Üzletem.hu-nak adott interjúban.

Hatalmas üzlet a „fogászat-turizmus”

A hozzánk érkező külföldiek 380 milliárd, a külföldre utazó magyarok 161 milliárd forintot költöttek utazásaik során 2022 első negyedévében – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Építőipar áprilisban: a szerződésállomány dinamikusabban nőtt, mint a termelés

Az építőipari vállalkozások által megkötött új szerződések volumene 33,9 százalékkal volt nagyobb áprilisban, mint egy évvel korábban; a hónap végi szerződésállományának 8,0 százalékkal haladta meg a 2021. április végi szintet.

Ipari termelés, 2022. április: szerény növekedés az EU-ban

A márciusi 0,8 százalékos növekedést követően 2022 áprilisában 0,5 százalékkal csökkent ipari termelés volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Jelentősen csökkent a hitelkártyák száma az első negyedévben

2022 első negyedévében a pandémia előtti szinteknél is dinamikusabb volt az elektronikus pénzforgalom bővülése – tájékoztatott az MNB.

Óra- és havi díjban is megállapodhatnak a diákmunkásokkal

A fiatalok szja-mentessége még vonzóbbá teheti a diákmunkát, a 25 év alattiak ugyanis mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól.

Június 20-ig módosíthatók az előzetes ellenőrzésben érintett kérelmek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy 2022. június 20-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására.

Milyen a tipikus magyar vállalkozó?

Sok sztereotipikus kép él a magyar vállalkozókról. A BGE Budapest LAB reprezentatív kutatása alapján most többet tudhatunk meg arról, hogy milyenek valójában.

Közös megoldáson dolgoznak három megye vállalkozásai

Veszprém, Vas és Zala megye magyar tulajdonú közép- és nagyvállalkozásainak tulajdonosai és vezetői közösen kerestek megoldást napjaink aktuális nehézségeire.

Alfa lesz az Aegonból: nevet vált a biztosító és a nyugdíjpénztár

2022. március 23-án sikeresen lezárult a magyar Aegon vállalatok akvizíciója. A társaságok 2022 szeptemberétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt. néven lesznek jelen a piacon.

Közép-Európa legnagyobb technológiai fesztiválján keresi új munkatársait a TIER Tech Hub

A Craft, Impact, Crunch és Amuse Konferenciákon is részt vesz idén a budapesti TIER Tech Hub. A rövid időn belül duplájára bővülő fejlesztőcsapat szakmai workshopokkal, nyílt nappal és rollerteszteléssel várja az érdeklődőket.

270 ezer kerékpárt adtak el tavaly Magyarországon

Az elmúlt két évben jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma Magyaroroszágon, ami a Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint az autósoknak is előnyös a csökkenő gépjárműforgalom miatt.

820 forint lesz a gázolaj ára pénteken

Nő a benzin és a gázolaj ára is a magyar kutakon június 17-én.

Uniós támogatással épül szuperszámítógép Csillebércen

Magyarország egy 20 petaflops kapacitású szuperszámítógép kialakításához és működtetéséhez nyert el mintegy 6 milliárd forint forrást.

Hogyan készülhetünk fel a metaverzumra?

Pap Boldizsár, a PwC szakértője bemutatja a metaverzum hat legfontosabb jellemzőjét, illetve néhány módszert arra, hogyan kezdhetünk el felkészülni a metaverzum korszakára.

Figyelmeztet a NAV: az Elf Bar illegális

Csak az elmúlt hetek mérlege legalább 135 millió forintnyi lefoglalt áru, 4 őrizetbe vétel és 20 millió forint bírság.

Gyanúsak a GVH-nak Kasza Tibor étrendkiegészítői

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítők forgalmazójával szemben, mert valószínűleg megtévesztően népszerűsíti a termékcsaládot többek között betegségek megelőzéséről és kezeléséről szóló ígéretekkel.

Ó, azok a 80-as évek!

Hogy éltük túl ezeket a borzalmakat? Erről és még sok minden másról beszélgettünk Cserna-Szabó András íróval, a másnaposság és a gasztronómia felkent papjával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS