2021. május 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 05. 19., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Szja-bevallás: már nincs sok idő

 • Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve, – annak május 20-ával automatikusan bevallássá válik a tervezete.

NHP Hajrá: a Magyar Bankholding tagbankjai már 623 milliárd forintot kihelyeztek

 • A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez.

Ronga Lilla: Izgalmas út áll előttünk

 • Szeretnék minél több, hasonló gondolkodású céggel együtt dolgozni, segíteni egymást, tanulni, tapasztalni. A többi pedig majd jön magától – mondta az Üzletemnek Ronga Lilla, a The Bright Academy alapítója.

Igazolás szükséges a sportcélú taofelajánláshoz

 • A társaságiadó-bevallásban tehető sportcélú felajánlás egyik feltétele a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolás – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Adócsökkentési lehetőségek K+F tevékenységet folytató vállalkozásoknak

 • A koronavírus-járványtól függetlenül is számos kedvezménnyel, adócsökkentési lehetőséggel élhetnek a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységet (is) folytató vállalkozások, amelyet adóbevallásukban tudnak érvényesíteni.

Egy hajszállal gyengébb csak az uniós átlagnál a magyar GDP-adat

 • Éves összevetésben az Európai Unióban 1,7, Magyarországon 1,8 százalékkal csökkent a GDP 2021 első negyedévében.

Mit tehetünk téves utalás esetén?

 • Előfordul, hogy az átutalt összeg egy arra nem jogosult másik személy számlájára kerül. Mit tehetünk téves utalás esetén, amikor téves bankszámlára utaltunk?

Natúr- és biokozmetikai termékeket ellenőriz a fogyasztóvédelem

 • Június végéig tart a natúr- és biokozmetikai termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése.

A festés áll a felújítási slágerlista élén

 • A lakásfelújítást tervezők döntő többsége, 72 százaléka kifestené az ingatlanját, míg a burkolatok korszerűsítése, cseréje a második helyen áll, utóbbit a 30-59 éves korosztály tagjainak 34 százaléka végeztetné el.

A családi vállalkozások győztesként kerülhetnek ki a COVID-válságból

 • A családi vállalkozásokra jellemző olyan értékek, mint a generációk közti együttműködés, a közösségi szerepvállalás és a hitelesség a jövőbeli sikerük katalizátoraivá válhatnak.

Magyarország fejlődési pályán mozog a szellemitulajdon-védelemben

 • Magyarország továbbra is az igen előkelő, 15. helyen áll az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarájának éves nemzetközi szellemitulajdon-védelmi indexében.

Amerikában szárnyal, nálunk gyerekcipőben jár a lokációanalízis

 • A Google megbízásából a Boston Consulting Group 500 vállalatvezetőt kérdezett meg arról, hogy milyen módokon használják fel a lokációanalízist és az ehhez kapcsolódó elemzési technológiákat.

Már ennyien dolgoznak minimálbérért Romániában

 • Raluca Turcan román munkaügyi miniszter bejelentése szerint az elmúlt öt év alatt ötszörösére nőtt a minimálbérért dolgozó alkalmazottak száma.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS