2021. május 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 05. 19., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Szja-bevallás: már nincs sok idő

 • Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve, – annak május 20-ával automatikusan bevallássá válik a tervezete.

NHP Hajrá: a Magyar Bankholding tagbankjai már 623 milliárd forintot kihelyeztek

 • A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez.

Ronga Lilla: Izgalmas út áll előttünk

 • Szeretnék minél több, hasonló gondolkodású céggel együtt dolgozni, segíteni egymást, tanulni, tapasztalni. A többi pedig majd jön magától – mondta az Üzletemnek Ronga Lilla, a The Bright Academy alapítója.

Igazolás szükséges a sportcélú taofelajánláshoz

 • A társaságiadó-bevallásban tehető sportcélú felajánlás egyik feltétele a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolás – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Adócsökkentési lehetőségek K+F tevékenységet folytató vállalkozásoknak

 • A koronavírus-járványtól függetlenül is számos kedvezménnyel, adócsökkentési lehetőséggel élhetnek a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységet (is) folytató vállalkozások, amelyet adóbevallásukban tudnak érvényesíteni.

Egy hajszállal gyengébb csak az uniós átlagnál a magyar GDP-adat

 • Éves összevetésben az Európai Unióban 1,7, Magyarországon 1,8 százalékkal csökkent a GDP 2021 első negyedévében.

Mit tehetünk téves utalás esetén?

 • Előfordul, hogy az átutalt összeg egy arra nem jogosult másik személy számlájára kerül. Mit tehetünk téves utalás esetén, amikor téves bankszámlára utaltunk?

Natúr- és biokozmetikai termékeket ellenőriz a fogyasztóvédelem

 • Június végéig tart a natúr- és biokozmetikai termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése.

A festés áll a felújítási slágerlista élén

 • A lakásfelújítást tervezők döntő többsége, 72 százaléka kifestené az ingatlanját, míg a burkolatok korszerűsítése, cseréje a második helyen áll, utóbbit a 30-59 éves korosztály tagjainak 34 százaléka végeztetné el.

A családi vállalkozások győztesként kerülhetnek ki a COVID-válságból

 • A családi vállalkozásokra jellemző olyan értékek, mint a generációk közti együttműködés, a közösségi szerepvállalás és a hitelesség a jövőbeli sikerük katalizátoraivá válhatnak.

Magyarország fejlődési pályán mozog a szellemitulajdon-védelemben

 • Magyarország továbbra is az igen előkelő, 15. helyen áll az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarájának éves nemzetközi szellemitulajdon-védelmi indexében.

Amerikában szárnyal, nálunk gyerekcipőben jár a lokációanalízis

 • A Google megbízásából a Boston Consulting Group 500 vállalatvezetőt kérdezett meg arról, hogy milyen módokon használják fel a lokációanalízist és az ehhez kapcsolódó elemzési technológiákat.

Már ennyien dolgoznak minimálbérért Romániában

 • Raluca Turcan román munkaügyi miniszter bejelentése szerint az elmúlt öt év alatt ötszörösére nőtt a minimálbérért dolgozó alkalmazottak száma.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS