NHP Hajrá: a Magyar Bankholding tagbankjai már 623 milliárd forintot kihelyeztek

2021. 05. 18., 16:45

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank élen járnak a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésében, a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez, ami a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti. Egy éve indította el a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióját, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak.

A mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektort támogató NHP Hajrá! program 2020 áprilisában indult a COVID-19 járvány okozta gazdasági hatások csillapítása érdekében. Az eredetileg 1500 milliárd forintos keretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 novemberében 2500 milliárd forintra emelte, majd 2021 áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki. A 3000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2220 milliárd forintot helyezett ki 2021 áprilisáig, ennyivel támogatták a kkv-szektor működését ebben a nehéz helyzetben. Ezen belül is kiemelkedő a Magyar Bankholding tagbankjainak szerepvállalása, amelyek több mint 21 000 ügyletet bonyolítottak le, 623 milliárd forint összegben. Mindez a teljes NHP Hajrá! kihelyezés közel 30 százalékát jelenti.

Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a gazdasági stabilitás megőrzése, illetve megerősítése. A hazai gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében a mikro-, kis- és középvállalatok számára kiemelten fontos a pénzügyi stabilitás biztosítása előnyös kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben.

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! keretében elérhető minden termékkel az ügyfeleik rendelkezésére állnak, legyen szó beruházásról, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről, annak érdekében, hogy minden vállalkozás a számára leginkább megfelelő finanszírozási megoldásban részesülhessen. Ezen munka elismeréseként az MNB 2020. utolsó negyedéve alapján NHP Hajrá! Kiválósági Díjjal jutalmazta a Magyar Bankholdingot.

„A világjárvány miatt kialakult helyzetben különösen fontos, hogy a hazai vállalkozások olcsó finanszírozáshoz jussanak. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Bankholding tagbankjai piaci súlyukat meghaladó mértékben vettek részt a kedvező és rugalmasan felhasználható NHP Hajrá! források kihelyezésében, és így a magyar gazdaság vérkeringésének fenntartásában. Készen állunk arra, hogy a következő hónapokban kiszolgáljuk a felpörgő gazdaság pénzügyi igényeit” – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS