NHP Hajrá: a Magyar Bankholding tagbankjai már 623 milliárd forintot kihelyeztek

2021. 05. 18., 16:45

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank élen járnak a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésében, a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez, ami a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti. Egy éve indította el a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióját, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak.

A mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektort támogató NHP Hajrá! program 2020 áprilisában indult a COVID-19 járvány okozta gazdasági hatások csillapítása érdekében. Az eredetileg 1500 milliárd forintos keretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 novemberében 2500 milliárd forintra emelte, majd 2021 áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki. A 3000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2220 milliárd forintot helyezett ki 2021 áprilisáig, ennyivel támogatták a kkv-szektor működését ebben a nehéz helyzetben. Ezen belül is kiemelkedő a Magyar Bankholding tagbankjainak szerepvállalása, amelyek több mint 21 000 ügyletet bonyolítottak le, 623 milliárd forint összegben. Mindez a teljes NHP Hajrá! kihelyezés közel 30 százalékát jelenti.

Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a gazdasági stabilitás megőrzése, illetve megerősítése. A hazai gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében a mikro-, kis- és középvállalatok számára kiemelten fontos a pénzügyi stabilitás biztosítása előnyös kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben.

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! keretében elérhető minden termékkel az ügyfeleik rendelkezésére állnak, legyen szó beruházásról, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről, annak érdekében, hogy minden vállalkozás a számára leginkább megfelelő finanszírozási megoldásban részesülhessen. Ezen munka elismeréseként az MNB 2020. utolsó negyedéve alapján NHP Hajrá! Kiválósági Díjjal jutalmazta a Magyar Bankholdingot.

„A világjárvány miatt kialakult helyzetben különösen fontos, hogy a hazai vállalkozások olcsó finanszírozáshoz jussanak. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Bankholding tagbankjai piaci súlyukat meghaladó mértékben vettek részt a kedvező és rugalmasan felhasználható NHP Hajrá! források kihelyezésében, és így a magyar gazdaság vérkeringésének fenntartásában. Készen állunk arra, hogy a következő hónapokban kiszolgáljuk a felpörgő gazdaság pénzügyi igényeit” – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS