2019. október 1. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 10. 01., 08:05

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Dr. Lits József: 15 éve ugyanazon a napon ünnepeljük a megye kiválóságait

  • Büszke vagyok, hogy sok mikrovállalkozás is támogatja a megyei/területi Prima díj gálát – mondja az Üzletemnek dr. Lits József, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke, a szövetség országos Ellenőrző Bizottságának elnöke.

Mire szolgál a házassági vagyonjogi szerződés?

  • A házastársak a házasság megkötésével nem csupán érzelmi, hanem sajátos jogi és vagyoni kapcsolatba is lépnek egymással. Vagyoni viszonyaikat rendezhetik házassági vagyonjogi szerződés megkötésével. Mire szolgál a házassági vagyonjogi szerződés? Mikor és mire köthető? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

Júliusi átlagkereset: bruttó 362 600, nettó 241 100 forint

Benzin: 389 forint, gázolaj: 415 forint szerdától a magyar kutakon

  • A Mol 2 forinttal csökkenti a benzin és ugyancsak 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

A modern nyugdíjrendszer 9 meghatározó sajátossága

  • A hazai és a nemzetközi kutatási adatok ismeretében a nyugdíjrendszert illető alapvető paradigmaváltást szorgalmaz az Aegon Center for Longevity and Retirement.

36 évesen éri el a többséget a nyugdíjfrász

  • Egyre fiatalabb korra tevődik át a nyugdíj-megtakarítást indítók átlagéletkora, derül ki a Groupama Biztosító új, reprezentatív kutatásából. Melyek a legfontosabb motiváló tényezők, aminek a hatására előjön az előrelátó, gondoskodó énünk? A Groupama Biztostó friss országos kutatásának válaszaiból megtudhatjuk, és fény derül a jövő álomnyugdíjának összegére is.

Újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerő-piaci reformprogramot

  • Újabb öt megyében indul el a munkaerő-piaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok – jelentette be Varga Mihály.

Shapr3D-siker: egy év alatt ötszörösére nőtt a magyar startup piaci értéke

Meghúzzák a nadrágszíjat a nadrágok völgyében

Nem minden szlovákiai családnak van oka panaszkodni

  • A szlovákiai háztartásoknak egyelőre nincs okuk a panaszra: a családok bevételei még mindig gyorsabban nőnek a kiadásaiknál. Az egyes háztartások között azonban látványos különbségek lehetnek.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS