2019. december 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 12. 19., 09:05

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont orvosai

  • Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont szakorvosai, egy páciens átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat – mondta az Üzletemnek Máté József ügyvezető igazgató.

Új tagokat vár a Nemzeti Automata Szövetség

  • Magyarországon jogszabályi változás eredményeként valamennyi automata berendezés bejelentés-kötelezett lett. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség (MIÁSZ) tagsága módosította Alapszabályát, nyitott az automatás társadalom felé, így 2019. május 6-tól Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) néven várja soraiba az automatákat üzemeltető vállalkozásokat.

Itt az újabb emelés: drágul a benzin, drágul a gázolaj

  • A Mol 2 forinttal emeli a benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolaj ára 4 forinttal lesz több.

Csak egy EU-tagállamban magasabb az infláció, mint Magyarországon

  • Az októberi 1,1 százalék után novemberben 1,3 százalékos volt az átlagos éves infláció az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

Kiemelkedik az uniós mezőnyből a magyar építőipari adat

  • A szeptemberi 0,6 százalékos növekedés után októberben 0,2 százalékkal csökkent éves összevetésben az építőipari termelés volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

A Magyarországon működő osztrák vállalkozások jónak értékelik a magyar gazdaságot

  • A Magyarországon működő osztrák vállalkozások egyharmada szerint a magyar gazdaság tovább javult, 40 százaléka pedig ugyanannyira vonzónak találta gazdasági szempontból 2019-ben az országot, mint egy évvel ezelőtt.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS