Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont orvosai

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 18., 10:15

Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont szakorvosai, egy páciens átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat – mondta az Üzletemnek Máté József ügyvezető igazgató.

A Dimenzió-Med Egészségközpont várótermében egymást váltják a páciensek. Mivel bejelentett, lefoglalt időpontra érkeznek, kényelmes, kulturált körülmények között várnak a vizsgálatokra, ami mindenképp csökkenti az ilyenkor „elengedhetetlen” drukkot. Bár a recepció berendezése és állapota igényes és tökéletes, Máté József elárulja, hogy a jövő évi terveik között szerepel a további korszerűsítés.

Mert a Dimenzió-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója biztos benne, hogy az első benyomások mindent meghatároznak. Ebben tökéletesen egyetértünk, főleg annak ismeretében, hogy mindketten tudjuk: a magyar nem kimondottan orvoshoz járó nép, sokan erre legfeljebb akkor szánják rá magukat, amikor kopogtat a baj.

Máté József is látja viszont a javuló tendenciát: az utóbbi időben mintha többen és többet törődnének az egészségükkel, annak megóvásával, s ami legalább ennyire fontos, a betegségek megelőzésével. Ha lassan is, de kezd trendi lenni a tudatosan szervezett egészséges életmód. Az pedig egyértelmű, hogy a munkáltatók egyre jobban figyelnek arra, hogy mentálisan és fizikálisan egészséges dolgozók erősítsék a csapatukat.

Ehhez egyébként kiváló segítség a cafeteria rendszer megváltozása, amely például az egészségpénztárakon keresztül célzott egészségügyi szolgáltatással áll a vállalatok, s így a munkavállalók rendelkezésére. A célirányos juttatás elkülönül az egyéb bérjellegű kifizetésektől, egyes meghatározott juttatásként 38,35 százalékos adó- és járulékvonzattal felső értékhatár nélkül adható. A munkáltató ezt adhatja rendszeresen és alkalomszerűen is, s nagy előny, hogy szabadon differenciálható a munkavállalók között. Nyilván részben másra van szüksége például egy villanyszerelőnek és egy top menedzsernek.

A felismerés végülis egyszerű: ha a munkavállaló a fizetés mellett egyéb szolgáltatásokat kap, az mindenképp növeli lojalitását a cég felé – a cég pedig egészséges és megbízható munkaerővel dolgozhat.

A Dimenzió-MED Egészségközpont többségi magántulajdonban van, kisebbségi tulajdonos az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, nem véletlen, hogy az Egészségközpont 20 százalékos kedvezményt nyújt az MKB-Pannónia Egészségpénztári tagoknak. De nincs kizárólagosság, 10 százalékos kedvezményt adnak minden más egészségpénztári tagnak, valamint havonta más és más akciókat hirdetnek.

A Dimenzió-MED Egészségközpont széles palettát kínál a szolgáltatásaival: az alap a foglalkozás-egészségügy ellátás, ugyanis minden munkáltatónak kötelessége a munkavállalók és leendő munkavállalók részére biztosítani ezt a szolgáltatást. Partnereik között egyaránt vannak kisebb és nagyobb cégek, valamint a munkaerő-közvetítő vállalkozások szintén szívesen választják őket.

Máté József elmondta: a Dimenzió-MED az új ügyfeleknél – cégek vállalkozások esetében – igény esetén felmérést végez a munkavállalókra vonatkozóan, amely után szűrőcsomag ajánlatot tesz. Sok cégnél éppen ők az egészségügyi előszűrő „állomás”: azelőtt, hogy valaki eljutna az alkalmassági vizsgálatra, a Dimenziónál már „rendbe tették”.

A pácienseik másik csoportjába azok a munkavállalók tartoznak, amelynél a munkáltatók a munkavállalóik részére egyéb szűrőcsomagokat rendelnek meg. Minden esetben a szűrőcsomagok kiválasztásánál figyelembe veszik a munkavégzésből adódó kockázatokat, majd egyeztetve a cégek vezetőivel születik meg a végső döntés a szűrőcsomagkora vonatkozóan.

A harmadik csoportba pedig az utcáról betérő, ambuláns kezelést igénylő páciensek vannak, őket is előzetes időegyeztetés után tudják fogadni. Időpontot kérni természetesen online a legkényelmesebb, de akár telefonon és személyesen is van rá mód.

Megnyitották a telephelyüket a Teréz körúton, ott foglalkozás-egészségügy a profil.

Vannak olyan szűrések, vizsgálatok, amelyeket a cégekhez kitelepülve végeznek el, ez a munkavállalóknak nyilván a legidőtakarékosabb és legkényelmesebb mód. Természetesen nem csak budapesti, hanem vidéki cégeknek is rendelkezésére állnak. A legkülönbözőbb szűrővizsgálatok és szakrendelések mellett védőoltások szervezését is vállalják, a mostani influenzás időkben igencsak hasznos szolgáltatás.

A Dimenzió-Med állandó orvosi kara 40 főre tehető, viszont ez alkalmanként akár 60 főre növelhető. Évente kb. 10 ezer vizsgálatot végeznek el, évi 8-10 százalékos növekedéssel kalkulálnak, egy páciens pedig átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat, ami a piacon középkategóriás árfekvésnek felel meg.

Mivel folyamatosan növekszik a forgalom, meghosszabbították a fogadási időt, hétköznapokon reggel 7-től este 8-ig várják a pácienseket, így akár munka előtt vagy után is lehet menni. Máté József szerint nagyon fontos a kommunikáció, januárra tervezik a weblapjuk teljes megújítását, ahogy a Facebook oldaluk is folyamatosan frissül.

Utóbbin szinte naponta találhatunk valamilyen aktualitást, figyelemfelkeltő információt akár a cukorbetegségről, a fejfájás okainak kiderítéséről, a magas vérnyomás gyógyításáról vagy a már említett influenza megelőzéséről, illetve hasznos, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Az FB-oldalukon tették fel például legutóbb a kérdést: Ön is szeretné, ha idén télen nem a betegágyból kellene irányítania az eseményeket? A válasz természetesen egyértelműen az igen, az ehhez vivő út pedig akár a Dimenzió-Med Egészségközponton át is vezethet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.