Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont orvosai

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 18., 10:15

Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont szakorvosai, egy páciens átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat – mondta az Üzletemnek Máté József ügyvezető igazgató.

A Dimenzió-Med Egészségközpont várótermében egymást váltják a páciensek. Mivel bejelentett, lefoglalt időpontra érkeznek, kényelmes, kulturált körülmények között várnak a vizsgálatokra, ami mindenképp csökkenti az ilyenkor „elengedhetetlen” drukkot. Bár a recepció berendezése és állapota igényes és tökéletes, Máté József elárulja, hogy a jövő évi terveik között szerepel a további korszerűsítés.

Mert a Dimenzió-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója biztos benne, hogy az első benyomások mindent meghatároznak. Ebben tökéletesen egyetértünk, főleg annak ismeretében, hogy mindketten tudjuk: a magyar nem kimondottan orvoshoz járó nép, sokan erre legfeljebb akkor szánják rá magukat, amikor kopogtat a baj.

Máté József is látja viszont a javuló tendenciát: az utóbbi időben mintha többen és többet törődnének az egészségükkel, annak megóvásával, s ami legalább ennyire fontos, a betegségek megelőzésével. Ha lassan is, de kezd trendi lenni a tudatosan szervezett egészséges életmód. Az pedig egyértelmű, hogy a munkáltatók egyre jobban figyelnek arra, hogy mentálisan és fizikálisan egészséges dolgozók erősítsék a csapatukat.

Ehhez egyébként kiváló segítség a cafeteria rendszer megváltozása, amely például az egészségpénztárakon keresztül célzott egészségügyi szolgáltatással áll a vállalatok, s így a munkavállalók rendelkezésére. A célirányos juttatás elkülönül az egyéb bérjellegű kifizetésektől, egyes meghatározott juttatásként 38,35 százalékos adó- és járulékvonzattal felső értékhatár nélkül adható. A munkáltató ezt adhatja rendszeresen és alkalomszerűen is, s nagy előny, hogy szabadon differenciálható a munkavállalók között. Nyilván részben másra van szüksége például egy villanyszerelőnek és egy top menedzsernek.

A felismerés végülis egyszerű: ha a munkavállaló a fizetés mellett egyéb szolgáltatásokat kap, az mindenképp növeli lojalitását a cég felé – a cég pedig egészséges és megbízható munkaerővel dolgozhat.

A Dimenzió-MED Egészségközpont többségi magántulajdonban van, kisebbségi tulajdonos az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, nem véletlen, hogy az Egészségközpont 20 százalékos kedvezményt nyújt az MKB-Pannónia Egészségpénztári tagoknak. De nincs kizárólagosság, 10 százalékos kedvezményt adnak minden más egészségpénztári tagnak, valamint havonta más és más akciókat hirdetnek.

A Dimenzió-MED Egészségközpont széles palettát kínál a szolgáltatásaival: az alap a foglalkozás-egészségügy ellátás, ugyanis minden munkáltatónak kötelessége a munkavállalók és leendő munkavállalók részére biztosítani ezt a szolgáltatást. Partnereik között egyaránt vannak kisebb és nagyobb cégek, valamint a munkaerő-közvetítő vállalkozások szintén szívesen választják őket.

Máté József elmondta: a Dimenzió-MED az új ügyfeleknél – cégek vállalkozások esetében – igény esetén felmérést végez a munkavállalókra vonatkozóan, amely után szűrőcsomag ajánlatot tesz. Sok cégnél éppen ők az egészségügyi előszűrő „állomás”: azelőtt, hogy valaki eljutna az alkalmassági vizsgálatra, a Dimenziónál már „rendbe tették”.

A pácienseik másik csoportjába azok a munkavállalók tartoznak, amelynél a munkáltatók a munkavállalóik részére egyéb szűrőcsomagokat rendelnek meg. Minden esetben a szűrőcsomagok kiválasztásánál figyelembe veszik a munkavégzésből adódó kockázatokat, majd egyeztetve a cégek vezetőivel születik meg a végső döntés a szűrőcsomagkora vonatkozóan.

A harmadik csoportba pedig az utcáról betérő, ambuláns kezelést igénylő páciensek vannak, őket is előzetes időegyeztetés után tudják fogadni. Időpontot kérni természetesen online a legkényelmesebb, de akár telefonon és személyesen is van rá mód.

Megnyitották a telephelyüket a Teréz körúton, ott foglalkozás-egészségügy a profil.

Vannak olyan szűrések, vizsgálatok, amelyeket a cégekhez kitelepülve végeznek el, ez a munkavállalóknak nyilván a legidőtakarékosabb és legkényelmesebb mód. Természetesen nem csak budapesti, hanem vidéki cégeknek is rendelkezésére állnak. A legkülönbözőbb szűrővizsgálatok és szakrendelések mellett védőoltások szervezését is vállalják, a mostani influenzás időkben igencsak hasznos szolgáltatás.

A Dimenzió-Med állandó orvosi kara 40 főre tehető, viszont ez alkalmanként akár 60 főre növelhető. Évente kb. 10 ezer vizsgálatot végeznek el, évi 8-10 százalékos növekedéssel kalkulálnak, egy páciens pedig átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat, ami a piacon középkategóriás árfekvésnek felel meg.

Mivel folyamatosan növekszik a forgalom, meghosszabbították a fogadási időt, hétköznapokon reggel 7-től este 8-ig várják a pácienseket, így akár munka előtt vagy után is lehet menni. Máté József szerint nagyon fontos a kommunikáció, januárra tervezik a weblapjuk teljes megújítását, ahogy a Facebook oldaluk is folyamatosan frissül.

Utóbbin szinte naponta találhatunk valamilyen aktualitást, figyelemfelkeltő információt akár a cukorbetegségről, a fejfájás okainak kiderítéséről, a magas vérnyomás gyógyításáról vagy a már említett influenza megelőzéséről, illetve hasznos, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Az FB-oldalukon tették fel például legutóbb a kérdést: Ön is szeretné, ha idén télen nem a betegágyból kellene irányítania az eseményeket? A válasz természetesen egyértelműen az igen, az ehhez vivő út pedig akár a Dimenzió-Med Egészségközponton át is vezethet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-28 15:37:00
2021-ben az országnak három olyan megyéje volt, ahol a természetes fogyás ellenére a belföldi és a nemzetközi vándorlás együttes hatásának köszönhetően a lakosság lélekszáma ténylegesen nőtt – olvasható a statisztikai hivatal „Népmozgalom, 2021” című kiadványában.
2022-06-28 10:27:00
Nehézségekbe ütközhet, ha a lakást jogtalanul elfoglaló személy, volt bérlő vagy más használó nem kívánja elhagyni az ingatlant. Ekkor jogi úton kell őt kiköltöztetni. Bizonyos esetekben ez valóban hosszabb pereskedést jelenhet a bíróságon. Ám vannak olyan esetek, amikor peres eljárás mellőzésével is kiüríthető a lakás.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS