Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont orvosai

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 18., 10:15

Már évi 10 ezer vizsgálatot végeznek el a Dimenzió-Med Egészségközpont szakorvosai, egy páciens átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat – mondta az Üzletemnek Máté József ügyvezető igazgató.

A Dimenzió-Med Egészségközpont várótermében egymást váltják a páciensek. Mivel bejelentett, lefoglalt időpontra érkeznek, kényelmes, kulturált körülmények között várnak a vizsgálatokra, ami mindenképp csökkenti az ilyenkor „elengedhetetlen” drukkot. Bár a recepció berendezése és állapota igényes és tökéletes, Máté József elárulja, hogy a jövő évi terveik között szerepel a további korszerűsítés.

Mert a Dimenzió-Med Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója biztos benne, hogy az első benyomások mindent meghatároznak. Ebben tökéletesen egyetértünk, főleg annak ismeretében, hogy mindketten tudjuk: a magyar nem kimondottan orvoshoz járó nép, sokan erre legfeljebb akkor szánják rá magukat, amikor kopogtat a baj.

Máté József is látja viszont a javuló tendenciát: az utóbbi időben mintha többen és többet törődnének az egészségükkel, annak megóvásával, s ami legalább ennyire fontos, a betegségek megelőzésével. Ha lassan is, de kezd trendi lenni a tudatosan szervezett egészséges életmód. Az pedig egyértelmű, hogy a munkáltatók egyre jobban figyelnek arra, hogy mentálisan és fizikálisan egészséges dolgozók erősítsék a csapatukat.

Ehhez egyébként kiváló segítség a cafeteria rendszer megváltozása, amely például az egészségpénztárakon keresztül célzott egészségügyi szolgáltatással áll a vállalatok, s így a munkavállalók rendelkezésére. A célirányos juttatás elkülönül az egyéb bérjellegű kifizetésektől, egyes meghatározott juttatásként 38,35 százalékos adó- és járulékvonzattal felső értékhatár nélkül adható. A munkáltató ezt adhatja rendszeresen és alkalomszerűen is, s nagy előny, hogy szabadon differenciálható a munkavállalók között. Nyilván részben másra van szüksége például egy villanyszerelőnek és egy top menedzsernek.

A felismerés végülis egyszerű: ha a munkavállaló a fizetés mellett egyéb szolgáltatásokat kap, az mindenképp növeli lojalitását a cég felé – a cég pedig egészséges és megbízható munkaerővel dolgozhat.

A Dimenzió-MED Egészségközpont többségi magántulajdonban van, kisebbségi tulajdonos az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár, nem véletlen, hogy az Egészségközpont 20 százalékos kedvezményt nyújt az MKB-Pannónia Egészségpénztári tagoknak. De nincs kizárólagosság, 10 százalékos kedvezményt adnak minden más egészségpénztári tagnak, valamint havonta más és más akciókat hirdetnek.

A Dimenzió-MED Egészségközpont széles palettát kínál a szolgáltatásaival: az alap a foglalkozás-egészségügy ellátás, ugyanis minden munkáltatónak kötelessége a munkavállalók és leendő munkavállalók részére biztosítani ezt a szolgáltatást. Partnereik között egyaránt vannak kisebb és nagyobb cégek, valamint a munkaerő-közvetítő vállalkozások szintén szívesen választják őket.

Máté József elmondta: a Dimenzió-MED az új ügyfeleknél – cégek vállalkozások esetében – igény esetén felmérést végez a munkavállalókra vonatkozóan, amely után szűrőcsomag ajánlatot tesz. Sok cégnél éppen ők az egészségügyi előszűrő „állomás”: azelőtt, hogy valaki eljutna az alkalmassági vizsgálatra, a Dimenziónál már „rendbe tették”.

A pácienseik másik csoportjába azok a munkavállalók tartoznak, amelynél a munkáltatók a munkavállalóik részére egyéb szűrőcsomagokat rendelnek meg. Minden esetben a szűrőcsomagok kiválasztásánál figyelembe veszik a munkavégzésből adódó kockázatokat, majd egyeztetve a cégek vezetőivel születik meg a végső döntés a szűrőcsomagkora vonatkozóan.

A harmadik csoportba pedig az utcáról betérő, ambuláns kezelést igénylő páciensek vannak, őket is előzetes időegyeztetés után tudják fogadni. Időpontot kérni természetesen online a legkényelmesebb, de akár telefonon és személyesen is van rá mód.

Megnyitották a telephelyüket a Teréz körúton, ott foglalkozás-egészségügy a profil.

Vannak olyan szűrések, vizsgálatok, amelyeket a cégekhez kitelepülve végeznek el, ez a munkavállalóknak nyilván a legidőtakarékosabb és legkényelmesebb mód. Természetesen nem csak budapesti, hanem vidéki cégeknek is rendelkezésére állnak. A legkülönbözőbb szűrővizsgálatok és szakrendelések mellett védőoltások szervezését is vállalják, a mostani influenzás időkben igencsak hasznos szolgáltatás.

A Dimenzió-Med állandó orvosi kara 40 főre tehető, viszont ez alkalmanként akár 60 főre növelhető. Évente kb. 10 ezer vizsgálatot végeznek el, évi 8-10 százalékos növekedéssel kalkulálnak, egy páciens pedig átlagosan 23 ezer forintért veszi igénybe a szolgáltatásokat, ami a piacon középkategóriás árfekvésnek felel meg.

Mivel folyamatosan növekszik a forgalom, meghosszabbították a fogadási időt, hétköznapokon reggel 7-től este 8-ig várják a pácienseket, így akár munka előtt vagy után is lehet menni. Máté József szerint nagyon fontos a kommunikáció, januárra tervezik a weblapjuk teljes megújítását, ahogy a Facebook oldaluk is folyamatosan frissül.

Utóbbin szinte naponta találhatunk valamilyen aktualitást, figyelemfelkeltő információt akár a cukorbetegségről, a fejfájás okainak kiderítéséről, a magas vérnyomás gyógyításáról vagy a már említett influenza megelőzéséről, illetve hasznos, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat.

Az FB-oldalukon tették fel például legutóbb a kérdést: Ön is szeretné, ha idén télen nem a betegágyból kellene irányítania az eseményeket? A válasz természetesen egyértelműen az igen, az ehhez vivő út pedig akár a Dimenzió-Med Egészségközponton át is vezethet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.