GrünPower: a zöld erő, amire büszkék lehetünk!

GrünPower: a zöld erő, amire büszkék lehetünk!
ESGHírek  |  2024. 03. 01., 07:00

A napról napra emelkedő energiaárak mindenkit változásra ösztönöznek. A GrünPower napkollektorai megoldást jelenthetnek, hiszen egyszeri befektetéssel biztosíthatjuk a napi melegvíz-igény egy részét tavasztól késő őszig.

De mi is pontosan a napkollektor?

Ezek az eszközök kifinomult technológiát alkalmazva közvetlenül gyűjtik és hasznosítják a napenergiát. A napkollektorok a napfényt hőenergiává alakítják át, segítve ezzel a háztartások energiafogyasztásának csökkentését és a fenntartható életmód kialakítását.

A napkollektorok működése egyszerű fizikai elveken alapul. Az eszközök olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek elnyelik a napsugarakat, majd a begyűjtött energiát hővé alakítják, ez a hő egy hőközlő közegbe kerül továbbításra, amely átviszi azt a felhasználás helyére, például egy melegvíz-tárolóba. Fontos megjegyezni, hogy a napkollektorok hőt állítanak elő, nem pedig elektromos áramot, ezért mások, mint a napelemek. A síkkollektorok, vákuumcsöves kollektorok és koncentráló kollektorok mind kiváló választások, és célszerű a felhasználási mód alapján választani közülük.

Miért éri meg beruházni a napkollektorokba?

Az előnyök elsősorban a fenntarthatóság mellett szólnak. Az ilyen rendszerek csökkentik a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, hozzájárulva ezzel a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A napkollektorok további előnye, hogy a napenergiát hasznosítva jelentős költségmegtakarítást eredményeznek a hosszú távú energiafogyasztás terén.

Ezeken kívül a napkollektorok megbízható energiaforrások. A napsütés, bár az intenzitása változik, megbízható energiaforrás, így a napkollektorok biztosítják, hogy a háztartások, vállalatok és közösségek folyamatosan rendelkezzenek a szükséges meleg vízzel tavasztól késő őszig. A napkollektorok lehetővé teszik a melegvíz-termelést olyan helyeken is, ahol a hagyományos energiaforrások nehezen elérhetők vagy költségesek.

A napkollektorok hosszú élettartamúak és viszonylag karbantartásmentesek, ami további költségmegtakarítást jelent, ezek a rendszerek gyakran több mint 20 évet működhetnek megfelelő karbantartás. mellett.Ismerd meg a Grünpower termékeket!

A GrünPower Aqua Special Turbo napkollektor ideális választás 2-3 fős háztartások számára, amely napi átlagosan 120 liter meleg vizet állít elő 11 vákuumcső segítségével. A vákuumcsövek rézbevonattal vannak ellátva, maximalizálva a napsugárzás abszorpcióját.

A GrünPower Prémium Plus 200 Turbo napkollektor nagyobb kapacitással rendelkezik, alkalmas 4-5 fős háztartások számára, 18 db vákuumcső segítségével átlagosan 200 liter meleg vizet előállítva 24 óra alatt.

Mindkét rendszer 3 évszakos modell, tehát tavasztól őszig alkalmazható. Az energiaár-független használat mellett a napkollektorok növelik lakóingatlanunk értékét is.

Ne feledd, a napkollektorok a fenntarthatóság és a költségmegtakarítás szinonimái, ezért egyszeri befektetéssel hosszú távon is kifizetődőek lehetnek. (X)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS