Tokaj és környéke turisztikai középponttá válhat

Tokaj és környéke turisztikai középponttá válhat
2021. 10. 03., 10:00

Tokaj-Hegyalját természeti szépsége és az ehhez társuló, folyamatban lévő fejlesztések az ország turisztikai célpontjává és központjává tehetik – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Tokajban.

Gulyás Gergely a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok megnyitóján arról beszélt, a térség egyedülálló szépsége sokáig nem járt együtt hasonló fejlesztésekkel, ez most azonban megváltozott, néhány év múlva Tokaj-Hegyalja a turizmus szempontjából a Balaton-felvidékhez hasonló fontos turisztikai célponttá válhat.

Az 1932 óta megrendezett szüreti napokról elmondta, ezek a hagyományok éltetik a közösségeket, Tokajról pedig tudni lehet, hogy a dűlőiről származó nedűket a világon nagyon sok helyen azonosítják a magyar borral.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy Tokaj és környékének kormányzati fejlesztési programja eredményeként Nyíregyházától Szerencsig lehet majd kerékpározni, megújul a tokaji városközpont, és egy négy évszakos libegőt is kialakítanak majd a városban.

Tokaj-Hegyalja reneszánsza, megújulása elkezdődött, fejlődnek a borvidék borászatai, létrejött a Tokaj-Hegyalja Egyetem, valamint elindultak a Tokaj-Zemplén fejlesztési program első elemei is – sorolta Hörcsik Richárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen a borvidék huszonhét településének vezetői jelképesen összeöntötték az általuk hozott egy kosár szőlőt, amiből jövő év tavaszára elkészül a polgármesterek bora. (MTI)

A képen: Gulyás Gergely Tarcalon, ahol mintegy egymilliárd forintból újul meg a település központja, az infrastrukturális beruházás keretében.

(Fotó: MTI/Vajda János)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS