Tartalékaikat élik fel a beutaztató irodák

2021. 10. 12., 17:30

A beutaztató irodák kitartanak, örülnek a csordogáló bevételeknek, és nagyon bíznak 2022-ben.

Nehéz eldönteni, hogy a 2020-as vagy a 2021-es évet élték meg nehezebben a beutaztató irodák – írja a turizmus.com.

A veszteség mértéke elsősorban a szerencsén és azon múlik, hogy ki melyik piacon mozog, milyen szegmenst szólít meg, tudott-e új piac felé nyitni, vagy új tevékenységgel előrukkolni.

A legelőnyösebb helyzetben a német nyelvterületen érdekelt, hajós irodák vannak, a legkeményebb helyzettel pedig az ázsiai beutaztatóknak kellett szembesülniük.

A beutazásban érdekelt szakemberek egybehangzó állítása szerint kedvezőtlen, hogy míg például Németországban és Ausztriában még most is dotálják az életben maradt irodákat, a magyar kormány a belföldi turizmus elindulásakor elzárta a csapokat, holott a beutaztató irodák helyzete érdemben nem változott.

A támogatás a felszín felett tartaná a piac szereplőit a következő 6-7 hónapban, segítene munkatársaik megtartásában mindaddig, amíg az utak nagyobb volumenben be tudnak indulni.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 10. 20., 16:00
Több mint 420 milliárd forintnyi hiteligény érkezett eddig a Széchenyi Kártya GO! új termékeire, a szerződött összeg azonban ennek csupán harmada – számolt be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Budapest Economic Forum konferencián.
2021. 10. 22., 10:45
A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az elmúlt napok nemzetközi szakpolitikai fejleményeit Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője vette sorra.