Tartalékaikat élik fel a beutaztató irodák

2021. 10. 12., 17:30

A beutaztató irodák kitartanak, örülnek a csordogáló bevételeknek, és nagyon bíznak 2022-ben.

Nehéz eldönteni, hogy a 2020-as vagy a 2021-es évet élték meg nehezebben a beutaztató irodák – írja a turizmus.com.

A veszteség mértéke elsősorban a szerencsén és azon múlik, hogy ki melyik piacon mozog, milyen szegmenst szólít meg, tudott-e új piac felé nyitni, vagy új tevékenységgel előrukkolni.

A legelőnyösebb helyzetben a német nyelvterületen érdekelt, hajós irodák vannak, a legkeményebb helyzettel pedig az ázsiai beutaztatóknak kellett szembesülniük.

A beutazásban érdekelt szakemberek egybehangzó állítása szerint kedvezőtlen, hogy míg például Németországban és Ausztriában még most is dotálják az életben maradt irodákat, a magyar kormány a belföldi turizmus elindulásakor elzárta a csapokat, holott a beutaztató irodák helyzete érdemben nem változott.

A támogatás a felszín felett tartaná a piac szereplőit a következő 6-7 hónapban, segítene munkatársaik megtartásában mindaddig, amíg az utak nagyobb volumenben be tudnak indulni.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.