Tartalékaikat élik fel a beutaztató irodák

2021. 10. 12., 17:30

A beutaztató irodák kitartanak, örülnek a csordogáló bevételeknek, és nagyon bíznak 2022-ben.

Nehéz eldönteni, hogy a 2020-as vagy a 2021-es évet élték meg nehezebben a beutaztató irodák – írja a turizmus.com.

A veszteség mértéke elsősorban a szerencsén és azon múlik, hogy ki melyik piacon mozog, milyen szegmenst szólít meg, tudott-e új piac felé nyitni, vagy új tevékenységgel előrukkolni.

A legelőnyösebb helyzetben a német nyelvterületen érdekelt, hajós irodák vannak, a legkeményebb helyzettel pedig az ázsiai beutaztatóknak kellett szembesülniük.

A beutazásban érdekelt szakemberek egybehangzó állítása szerint kedvezőtlen, hogy míg például Németországban és Ausztriában még most is dotálják az életben maradt irodákat, a magyar kormány a belföldi turizmus elindulásakor elzárta a csapokat, holott a beutaztató irodák helyzete érdemben nem változott.

A támogatás a felszín felett tartaná a piac szereplőit a következő 6-7 hónapban, segítene munkatársaik megtartásában mindaddig, amíg az utak nagyobb volumenben be tudnak indulni.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS