Svédasztalra és szabadidős programokra vágynak a magyarok a hazai szállodákban

2021. 05. 06., 11:30

A magyarok közel fele hazai szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után – mutat rá a Danubius Hotels és Opinio piackutató friss, reprezentatív felmérése. Legjobban egy tóparti pihenésre, egy új város felfedezésére és egy étteremre vágynak a nyaralást tervezők. A hotelek által nyújtott élmények közül leginkább a svédasztalt, a teljeskörű kiszolgálást, valamint a szabadidős programokat és a szórakozási lehetőségeket várják a válaszadók. A Danubius Hotels május 13-án nyitó vidéki szállodáiban az igényekre reagálva rugalmas foglalással, kedvezményekkel és bajnoki fogadtatással készülnek: díjmentes korai érkezéssel, meglepetés szobai bekészítéssel, helyi programokkal, és olimpiai bajnokokkal fogadják az első vendégeket.

Magyarországon a lakosság negyede (27 százalék) üdült rendszeresen szállodában az elmúlt 3 évben, tavaly pedig minden tizedik megkérdezett a járványveszély miatt döntött úgy, hogy a külföldi pihenés helyett egy belföldi hotelt választ a kikapcsolódáshoz. A felmérés szerint jelenleg már a magyarok 43 százaléka tervezi, hogy hazai szállodában üdül a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások feloldását követően.

A veszélyhelyzet következtében sokáig nélkülözött szállodai élmények közül leginkább a helyi és nemzetközi fogásokat kínáló svédasztalt várják a magyarok (41 százalék), de nagy arányban hiányolják már a teljeskörű kiszolgálás kényelmét (32 százalék), valamint a hotelek által nyújtott programokat és szórakozási lehetőségeket (30 százalék) is.

Az első idei nyaraláskor legjobban arra vágynak honfitársaink, hogy megpihenjenek egy tóparton (48 százalék), felfedezzenek egy új várost (44 százalék), beüljenek egy étterembe (38 százalék), igénybe vegyenek egy wellness szolgáltatást (38 százalék), valamint együtt koccintsanak a barátokkal (31 százalék).

A válaszadók döntő többsége (83 százalék) elsősorban az interneten néz utána a szabadidős programoknak, de sokan spontán (42 százalék), vagy ismerősök ajánlásai alapján (31 százalék) választanak szabadidős tevékenységet. Minden ötödik nyaraló viszont (18 százalék) a hotel recepcióján is érdeklődik a lehetőségekről.

Az idei nyaralást a magyarok a családdal (43 százalék) vagy a párjukkal kettesben (31 százalék) kívánják eltölteni, viszont alig akadnak olyanok, akik a rég nem látott családtagokkal (2 százalék) pótolnák be az elmaradt üdüléseket. A megkérdezettek ötöde (19 százalék) nem tervez nyaralást az idei évben. 

„Mind a tapasztalataink, mind a kutatás azt mutatják, hogy hatalmas az igény a magyar lakosság részéről, hogy végre kimozduljanak otthonról, és újra felszabadultan, kényelmes körülmények között pihenhessenek, ismét belevethessék magukat az életbe. A május 13-án megnyíló vidéki szállodáinkban is ennek megfelelően biztonságos körülmények között, a tőlünk megszokott vendégszeretettel, helyi programokkal, ráadásul igazi bajnoki fogadtatással várjuk vendégeinket” – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A Danubius Hotel Bük és Danubius Hotel Marina szállodákba, a nyitás hetén érkezőket díjmentes korai érkezéssel, meglepetés szobai bekészítéssel, a nyitási napon háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókkal fogadják a szállodákban, közös fotózással és játékkal.  A Danubius Hotel Rába továbbra is fogad vendégeket és csatlakozik a májusi kampányhoz – meglepetés bekészítéssel, ingyenes korai érkezéssel, várja vendégeit ebben az időszakban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS