Skandináviában népszerűsítette Magyarországot az MTÜ

2022. 10. 19., 16:12

„A skandináv látogatók kiemelten érdeklődnek a gasztronómiai kínálatunk iránt, a magas minőség és a kedvező ár-érték arány miatt.”

A „Discover Central Europe” szakmai program keretében Norvégiában és Svédországban szervezett rendezvénysorozatot a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A két állomásos rendezvénysorozat lehetőséget biztosított az aktuális turisztikai tapasztalatok megosztására. Az MTÜ meghívására a résztvevő közel 40 skandináv partner négy hazai, utazásszervezéssel foglalkozó céggel (TOUR EAST TOUR Hungary, Zenia Hotels, Hard Rock Hotel Budapest, BDPST Group) tárgyalhatott, építhetett kapcsolatot.

Az üzleti workshopokat és egyeztetéseket követően a V4-es országok turisztikai ügynökségei adtak elő, a vendégországok pedig egyedi gasztronómiai hagyományukat is megmutatták. Hazánk híres boraiból és ételeiből, valamint likőrjeiből is ízelítőt adott, de a vendégországok egyedi sörkínálata is szerepet kapott a programban. Mindkét rendezvény a visegrádi négyek „Discover Central Europe” kezdeményezés keretében valósult meg, amelynek célja, hogy a négy ország közös ernyőmárka alatt, közös termékként jelenjen meg azokon a küldő piacokon, ahol a hasonló vonások miatt így vonzóbb ajánlatot kínálhatnak.

Az eseményen Izbriszov Vitalij, az MTÜ nemzetközi piacszakértője kiemelte: „A szakmai workshopokat azzal a céllal szerveztük, hogy támogassuk a skandináv piacok fellendülését, amelyek a pandémia után a vártnál lassabban épülnek vissza, de kedvező tendenciát mutatnak. Ezért fontos, hogy megismerjük az országspecifikus igényeket, és ezek alapján állítsuk össze az egyes piacokon megjelenő termékeket.  Az általunk elemzett utazási adatok alapján a skandináv látogatók kiemelten érdeklődnek a gasztronómiai kínálatunk iránt, a magas minőség és a kedvező ár-érték arány miatt. Továbbá környezettudatosak, szívesen töltik szabadidejüket a természetben, ezért érdemes olyan turisztikai csomagokat kínálni számukra, amiben fontos szerepet kap a fenntarthatóság és az aktív kikapcsolódás.”

A fejlődési lehetőséget a turisztikai adatok is alátámasztják. A hazánkba érkező svéd turisták száma 2022 első 8 hónapjában több mint három és félszeresére, míg a vendégéjszakák száma több mint négyszeresére nőtt az azt megelőző év azonos időszakához képest. 2022 eddig eltelt időszakában több mint 80 százalékkal több svéd vendég érkezett, és több mint 80 százalékkal több svéd vendégéjszakát töltöttek nálunk, mint tavaly egész évben. Hasonlóan kedvezően alakultak a norvég vendégek adatai is az elmúlt időszakban. 2022 eddig eltelt időszakában közel háromszor annyi norvég vendég érkezett hazánkba és több mint kétszer annyi vendégéjszakát töltöttek nálunk, mint tavaly egész évben. A skandináv országokból elsősorban Budapestre érkeznek a látogatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS