Nemzetközi best practice lett a magyar cég programja

Nemzetközi best practice lett a magyar cég programja
2023. 08. 07., 20:10

Sri Lanka, Izland, Anglia, Szlovénia, Ciprus, Spanyolország fenntartható turisztikai programjai mellett az elsők között jelent meg a fenntartható turizmus fejlesztése érdekében létrejött Future of Tourism Coalition best practice gyűjteményében a 10 hónap – 10 kihívás kétszintű desztinációmenedzsment program.

A program modelljét és módszertanát az Innotime Hungary Kft. dolgozta ki, a veszprémi önkormányzat és a helyi turisztikai szempontból kiemelt intézmények bevonásával valósult meg az EKF felkészítési programjaként.

A Future of Tourism Coalition a Covid-járvány idején jött létre hat nemzetközi fenntartható turisztikai szervezet kezdeményezésére annak érdekében, hogy a járvány után a turizmus már a társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóságot egyaránt figyelembe véve indulhasson el, illetve a jövő turizmusáért dolgozó szervezetek, turisztikai vállalkozások megfelelő szakmai háttérrel, tudással rendelkezhessenek annak érdekében, hogy a turizmus ellenállóbb legyen a válságokkal szemben. Ennek érdekében 13 fenntarthatósági irányelvet fogalmaztak meg.

A koalícióhoz mára sokszáz partner kapcsolódott a világ minden pontjáról – állami, fővárosi és egyéb nagyvárosi turisztikai szervezetek, ökoturisztikai térségek, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek, turisztikai egyesületek és alapítványok, turisztikai szolgáltatók, sajtóorgánumok, startup befektetők – olyan szervezetek, amelyek számára fontos, hogy a turizmus ellenállóbb legyen a természeti katasztrófákkal, gazdasági és társadalmi változásokkal szemben.

Az aláírók hisznek abban, hogy az ellentmondás a turizmus és a fenntarthatóság között leküzdhető, viszont ehhez a korábbinál sokkal tudatosabb fejlesztési és látogatómenedzsment modellekre van szükség. Ezáltal a ma turistái és a következő generációk már regeneratív, fenntarható módon élhetik majd meg a turizmus élményét.

A Future of Tourism Coalition 2022 nyarán indította el azoknak az innovatív jó gyakorlatoknak a gyűjtését, amelyek példaként szolgálhatnak a fenntartható turizmus fejlesztése érdekében. A legjobb projekteket a koalíció honlapján mutatják be. Ahogy fogalmaznak: „A Future of Tourism Coalition minden hónapban olyan inspiráló történeteket emel ki, amelyek életre keltik a turizmusról alkotott közös víziónkat.”

A best practice-ek publikálása nemrég indult el. Ezért is hatalmas eredmény, hogy a hosszú távú társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóságot egyaránt támogató 10 hónap – 10 kihívás desztinációmenedzsment modell az elsők között kerülhetett fel a világ jó gyakorlatainak gyűjteményébe.

A jó gyakorlatok gyűjteménye ide kattintva érhető el: https://www.futureoftourism.org/blog

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS