MTÜ: értékesítési funkciókat is kiszolgálnak a Vendégem szoftverek

2023. 04. 24., 17:45

Alapvető értékesítési funkciókat is képesek ellátni a statisztikai adatszolgáltatást végző „Vendégem” szoftverek, amelyeket a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NTAK) regisztráló minden üzlet és turisztikai attrakció ingyenesen megkaphat – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn.

A szoftvercsalád segíti a vállalkozásokat a digitális átállásban, két változata van, egy a vendéglátást, a másik az attrakciókat szolgálja ki.

A szoftver a vendéglátóhelyeken az adatküldés mellett használható például a rendelések rögzítésére, kezeli a terméktörzset, a sorszámhasználatot, vagy az asztalos kiszolgálást is. Ugyancsak alkalmas a fizetés vagy a borravaló regisztrálására, legyen szó helyben fogyasztásról, vagy elviteles értékesítésről. A megfelelő blokknyomtatóval pult és konyhai összesítőt is nyomtat.

A turisztikai attrakciók esetében a programmal a jegyértékesítés és jegyérvényesítés is teljes körűen elvégezhető, ide értve a jegyek kinyomtatását is.

A szoftverek internetkapcsolat mellett számítógépen, valamint okostelefonon, vagy táblagépen is használhatóak. Az egyszerűen kezelhető programok igényléséhez nincs szükség személyes ügyintézésre, a felhasználókat pedig 0-24 órás ügyfélszolgálat, online segédletek és a szoftverek kezelését részletesen bemutató kisfilmek is segítik.

Július 1-jétől az ország összes online pénztárgépet használó vendéglátó üzlete, a jeggyel látogatható turisztikai attrakciók, mint például a múzeumok, várak, fürdők és strandok, állat- és vidámparkok, zenés- táncos rendezvények is kötelesek adatot szolgáltatni a NTAK-nak.

Annak érdekében, hogy a vállalkozások időben felkészülhessenek az NTAK adatszolgáltatásra, az MTÜ önkéntes adatszolgáltatói tesztidőszakot is indított, így segíti a vállalkozókat, hogy a turisztikailag legforgalmasabb nyári időszakban már semmilyen fennakadást ne okozzon a napi üzletmenetben a szoftverhasználaton alapuló automatikus adatszolgáltatás.

A szálláshelyeket követve, július 1-jétől mintegy 60 ezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció kezdi meg forgalmi, statisztikai adatai továbbítását.

Az MTÜ által létrehozott NTAK-ba a szálláshelyek már 2019 óta szolgáltatnak adatot; a mostani bővítéssel megvalósul a hazai turisztikai rendszer digitalizálása, ami nagymértékben növeli az adatalapú ágazatirányítás hatékonyságát és a vállalkozások versenyképességét.

A vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók üzemeltetői több szoftver közül választhatnak, ezek egyike a MTÜ által biztosított ingyenesen elérhető Vendégem elnevezésű szoftver. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS