Koronavírus – 50 milliárd dollárt is bukhat a világ turizmusa

2020. 03. 09., 13:00

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete, a UNWTO sürgeti a kormányokat, hogy készítsenek a nemzetközi turizmust támogató cselekvési tervet a koronavírus-járvány miatt.

Az országoknak együtt kell fellépniük a koronavírus ellen ahelyett, hogy utazási korlátozásokat vezetnének be egymással szemben – szögezte le Genfben Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója.

A WHO vezetője hamisnak nevezte azokat a reményeket, hogy a nyár beköszöntével eltűnik a COVID-19 koronavírus, az influenzához hasonlóan – írja a turizmus.com.

Az ENSZ turizmussal foglalkozó világszervezete (UNWTO) pedig arra szólította fel a kormányokat és nemzetközi szervezeteket, hogy készítsenek a jövőbeni gazdasági kilábalást segítő olyan terveket, amelyekben a turizmus kulcsszerepet játszhat.

A vírus megjelenése előtt 3-4 százalék közötti növekedést vártak 2020-ra a világ turizmusában, most 1 és 3 százalék közötti visszaesést prognosztizálnak. Szakértők szerint 30 és 50 milliárd dollár között lehet a nemzetközi turisztikai szektor vesztesége.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS