Indul a kampány a belföldi turizmus fellendítéséért

2020. 06. 09., 12:30

Közös kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, a MÁV, a Volánbusz és a MOL. A cél annak tudatosítás, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után újra fedezzük fel Magyarországot.

A négy cégnek a nyári szezon egyik legfőbb üzenete, hogy bármelyik közlekedési eszközt választják az emberek – autót, vonatot vagy buszt –, útközben biztonságban lesznek.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint arra buzdítanak mindenkit, hogy lehetőség szerint minél többen itthoni úti célt (is) válasszanak – írja a turizmus.com.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a gyors kormányzati lépéseknek köszönhetően az ágazat életben maradt, az elmúlt három hét belföldi adatai pedig különösen reménykeltőek: a forgalom 30 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mértet.

A pandémia okozta radikális forgalomcsökkenés a MÁV-ot is új kihívások elé állította – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. A biztonságos utazás érdekében a MÁV május végétől a vonatok személyzete és az utasok számára előírta a maszkviselést, továbbá naponta fertőtleníti állomásait és 1200 szerelvényét.

Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója közölte: a járatokon fenntartják a napi ózonos fertőtlenítést, továbbra is fokozottan takarítják az állomásokat, és 700 helyen biztosítják az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS