Indul a kampány a belföldi turizmus fellendítéséért

2020. 06. 09., 12:30

Közös kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, a MÁV, a Volánbusz és a MOL. A cél annak tudatosítás, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után újra fedezzük fel Magyarországot.

A négy cégnek a nyári szezon egyik legfőbb üzenete, hogy bármelyik közlekedési eszközt választják az emberek – autót, vonatot vagy buszt –, útközben biztonságban lesznek.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint arra buzdítanak mindenkit, hogy lehetőség szerint minél többen itthoni úti célt (is) válasszanak – írja a turizmus.com.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a gyors kormányzati lépéseknek köszönhetően az ágazat életben maradt, az elmúlt három hét belföldi adatai pedig különösen reménykeltőek: a forgalom 30 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mértet.

A pandémia okozta radikális forgalomcsökkenés a MÁV-ot is új kihívások elé állította – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. A biztonságos utazás érdekében a MÁV május végétől a vonatok személyzete és az utasok számára előírta a maszkviselést, továbbá naponta fertőtleníti állomásait és 1200 szerelvényét.

Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója közölte: a járatokon fenntartják a napi ózonos fertőtlenítést, továbbra is fokozottan takarítják az állomásokat, és 700 helyen biztosítják az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-05 17:43:08
A Magyar Nemzeti Bank megtartotta első hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az október 5-ei betéti tenderrel az MNB megkezdi a likviditás érdemi szűkítését, és ezzel folytatja a monetáris szigorítást.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS