Így mentenék meg a turizmust Európában

2020. 10. 22., 13:00

A turizmusnak helyet kell kapnia az európai nemzeti helyreállítási és ellenálló-képességi tervekben – hívják fel a figyelmet a legfrissebb, immár 3. Turisztikai Kiáltvány szerzői.

Október 12-én megbeszélést tartottak az Európai Bizottság, az Európai Turisztikai Kiáltvány Szövetség (Tourism Manifesto) és az európai nemzetállamok képviselői a turizmus holnapjáról és a 2050-ig tartó hosszú távú fejlődés kilátásairól. Ennek nyomán született meg a kiáltvány – írja a turizmus.com.

Úgy fogalmaznak, hogy a turizmusnak helyet kell kapnia a nemzeti helyreállítási és ellenálló-képességi tervekben. Ha nincs benne a tervben, nincs benne a költségvetésben sem: az Európai Turisztikai Kiáltvány Szövetség, az európai utazási és turisztikai szektor hangja arra ösztönzi az Európai Unió tagállamait, hogy a turizmust tegyék nemzeti helyreállítási terveik stratégiai elemévé.

A Helyreállítási és Ellenálló-képességi Eszköz célja, hogy nagyszabású pénzügyi támogatást nyújtson a tagállamok által végrehajtott reformokhoz és beruházásokhoz, enyhítse a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásait, fenntarthatóbbá és ellenállóbbá téve az EU gazdaságait.

Ennek a soha nem látott finanszírozási lehetőségnek a kihasználása érdekében a tagállamoknak 2020. október 15-től 2021 áprilisáig be kell nyújtaniuk a Bizottsághoz helyreállítási és ellenálló-képességi terveik vázlatát, amelyek a két stratégiai célkitűzéssel: a digitalizációval és a fenntarthatósággal összhangban felvázolják a nemzeti beruházási és reformprogramokat.

A kisebb vállalkozások mindig gyorsabban építik vissza a gazdaságba a foglalkoztatást, mint a nagyobb vállalatok: a rövid távú finanszírozáshoz való hozzáférés így hosszú távú munkahelyteremtést jelent.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS