Így mentenék meg a turizmust Európában

2020. 10. 22., 13:00

A turizmusnak helyet kell kapnia az európai nemzeti helyreállítási és ellenálló-képességi tervekben – hívják fel a figyelmet a legfrissebb, immár 3. Turisztikai Kiáltvány szerzői.

Október 12-én megbeszélést tartottak az Európai Bizottság, az Európai Turisztikai Kiáltvány Szövetség (Tourism Manifesto) és az európai nemzetállamok képviselői a turizmus holnapjáról és a 2050-ig tartó hosszú távú fejlődés kilátásairól. Ennek nyomán született meg a kiáltvány – írja a turizmus.com.

Úgy fogalmaznak, hogy a turizmusnak helyet kell kapnia a nemzeti helyreállítási és ellenálló-képességi tervekben. Ha nincs benne a tervben, nincs benne a költségvetésben sem: az Európai Turisztikai Kiáltvány Szövetség, az európai utazási és turisztikai szektor hangja arra ösztönzi az Európai Unió tagállamait, hogy a turizmust tegyék nemzeti helyreállítási terveik stratégiai elemévé.

A Helyreállítási és Ellenálló-képességi Eszköz célja, hogy nagyszabású pénzügyi támogatást nyújtson a tagállamok által végrehajtott reformokhoz és beruházásokhoz, enyhítse a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásait, fenntarthatóbbá és ellenállóbbá téve az EU gazdaságait.

Ennek a soha nem látott finanszírozási lehetőségnek a kihasználása érdekében a tagállamoknak 2020. október 15-től 2021 áprilisáig be kell nyújtaniuk a Bizottsághoz helyreállítási és ellenálló-képességi terveik vázlatát, amelyek a két stratégiai célkitűzéssel: a digitalizációval és a fenntarthatósággal összhangban felvázolják a nemzeti beruházási és reformprogramokat.

A kisebb vállalkozások mindig gyorsabban építik vissza a gazdaságba a foglalkoztatást, mint a nagyobb vállalatok: a rövid távú finanszírozáshoz való hozzáférés így hosszú távú munkahelyteremtést jelent.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.