Így készülhetnek a magyarországi szállodák az újranyitásra

2020. 04. 14., 10:00

A koronavírus-járvány okozta kényszerű leállást érdemes az előremutató fejlesztések átgondolására használniuk a cégeknek – mondta Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Három-négy hét is eltelt már azóta, hogy a hazai szállodák többsége üzemszünetet jelentett be a koronavírus-járvány miatt, és valószínűleg másfél, két hónapig még nem is fognak újranyitni – írja a turizmus.com.

Adódik a kérdés, hogy mikorra tehető az újranyitás optimális időpontja, amikor már biztonságosan lehet működni. Ezt nem lehet megmondani. Azt viszont igen, hogy minél hosszabb ideig tart a kényszerű szünet, annál nehezebb helyzetbe kerül a gazdaság hazai és globális szinten is – mondja Rasztovits Dávid.

Szerinte ezt a szünetet érdemes a digitális fejlesztések megtervezésére és a munkatársak képzésére is használni.

„Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a digitalizáció sok olyan pozíciót átvesz a céges működésben, amelyekről eddig úgy gondoltuk, hogy nincs akkora szükség rájuk, ráérünk még velük foglalkozni” – fejtette ki a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.