Hamarosan a turizmusban landolnak a SZÉP-kártyás pénzek

2020. 07. 27., 13:00

„Olyan válság még nem volt, amiből a turizmus egy-két éven belül ne megerősödve jött volna ki” – mondta Priczinger Péter, az MTSZA elnöke.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet kezdetén a cégek a pénzügyi egyensúlyt igyekeztek fenntartani, az adó- és járulékcsökkentési, hitelkönnyítési kormányzati intézkedéseket vették igénybe – nyilatkozta Priczinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) elnöke, akit a turizmus.com idéz.

Később a munkahelyek megtartása került fókuszba, itt lépett képbe a kormányzat Kurzarbeit-modell szerinti bértámogatási rendszere.

A harmadik nagy segítség az volt, hogy a versenyszférában 450 ezerről 800 ezer forintra, az állami szférában 250 ezerről 400 ezer forintra emelte a kabinet a SZÉP-kártyára feltölthető keretösszeg maximumát. Ehhez hozzájárult, hogy a kormány eltörölte a szociális hozzájárulási adót.

„Az emberek SZÉP-kártyáin 145 milliárd forint volt június végén, ez az összeg előbb-utóbb a turizmusban fog landolni” – hangsúlyozta a szakember.

„Mindenkinek ki kellett lépnie a komfort-zónájából az elmúlt időszakban, nem lehetett az összes probléma megoldását az államtól várni, az erőforrásokkal okosan gazdálkodva kellett átvészelni a nehézségeket” – fogalmazott Princzinger Péter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS