Ezek a szállodák nyerték el 2022 ben a Heritage Hotels of Europe díjait

Ezek a szállodák nyerték el 2022 ben a Heritage Hotels of Europe díjait
2022. 11. 21., 12:47

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában került sor a Heritage Hotels of Europe idei gálájára november 19-én. Az európai örökség részét képező legkiválóbb szállodák részesültek elismerésben.

A Covid-19 világjárvány okozta kétéves kényszerszünet után, a szervezet megalapítása óta immár harmadszor hirdették ki a Heritage Hotels of Europe Díj nyerteseit egy rangos díjátadó ünnepségen.

A 2022. évi díjazottak:

Örökség és dizájn

Nyertes: Hotel Elizabeth, Trencsén, Szlovákia

2. hely: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország

3. hely: Arcadia Boutique Hotel, Pozsony, Szlovákia

Örökség és Wellness

Nyertes: Grandhotel Praha, Tátralomnic, Szlovákia

2. hely: Botaniq Turai Kastély, Magyarország

3. hely: Château Gbel’any, Egbelény (Gbel’any), Szlovákia

Örökség és Gasztronómia

Nyertes: Strasserwirt, Strassen, Austria

2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria

3. hely: Graefl Major, Kétútköz, Magyarország

Örökség és Vendéglátás

Nyertes: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország

2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria

3. hely: Hotel Britania, Lisszabon, Portugália 

Örökség és Kultúra

Nyertes: Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Ausztria

2. hely: Boutique Hotel Hviezdoslav, Késmárk, Szlovákia

3. hely: The Pucić Palace, Dubrovnik, Horvátország

Örökség és Romantika

Nyertes: Hotel Chateau Bela, Béla (Belá), Szlovákia

2. hely: Castle Hotel Galicia Nueva, Gács (Halič), Szlovákia

3. hely: Prónay Kastély, Alsópetény, Magyarország

Az év Vendéglátója: Szidónia Kastélyszálloda, Röjtökmuzsaj, Magyarország

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre. Tagjaik egy közösen képviselik Európa kastélyszállodáit. Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország), Jan Svoboda (Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát helyezik a fókuszba.

Céljuk, hogy bemutassák egyedülálló, hagyományokban gazdag szállodáikat. E történelmi épületek portfóliójában történelmi kastélyok és erődök, valamint udvarházak, vidéki kúriák, paloták és városi paloták szerepelnek, jelenleg tíz európai országban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS