Ezek a szállodák nyerték el 2022 ben a Heritage Hotels of Europe díjait

Ezek a szállodák nyerték el 2022 ben a Heritage Hotels of Europe díjait
2022. 11. 21., 12:47

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában került sor a Heritage Hotels of Europe idei gálájára november 19-én. Az európai örökség részét képező legkiválóbb szállodák részesültek elismerésben.

A Covid-19 világjárvány okozta kétéves kényszerszünet után, a szervezet megalapítása óta immár harmadszor hirdették ki a Heritage Hotels of Europe Díj nyerteseit egy rangos díjátadó ünnepségen.

A 2022. évi díjazottak:

Örökség és dizájn

Nyertes: Hotel Elizabeth, Trencsén, Szlovákia

2. hely: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország

3. hely: Arcadia Boutique Hotel, Pozsony, Szlovákia

Örökség és Wellness

Nyertes: Grandhotel Praha, Tátralomnic, Szlovákia

2. hely: Botaniq Turai Kastély, Magyarország

3. hely: Château Gbel’any, Egbelény (Gbel’any), Szlovákia

Örökség és Gasztronómia

Nyertes: Strasserwirt, Strassen, Austria

2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria

3. hely: Graefl Major, Kétútköz, Magyarország

Örökség és Vendéglátás

Nyertes: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország

2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria

3. hely: Hotel Britania, Lisszabon, Portugália 

Örökség és Kultúra

Nyertes: Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Ausztria

2. hely: Boutique Hotel Hviezdoslav, Késmárk, Szlovákia

3. hely: The Pucić Palace, Dubrovnik, Horvátország

Örökség és Romantika

Nyertes: Hotel Chateau Bela, Béla (Belá), Szlovákia

2. hely: Castle Hotel Galicia Nueva, Gács (Halič), Szlovákia

3. hely: Prónay Kastély, Alsópetény, Magyarország

Az év Vendéglátója: Szidónia Kastélyszálloda, Röjtökmuzsaj, Magyarország

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre. Tagjaik egy közösen képviselik Európa kastélyszállodáit. Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország), Jan Svoboda (Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát helyezik a fókuszba.

Céljuk, hogy bemutassák egyedülálló, hagyományokban gazdag szállodáikat. E történelmi épületek portfóliójában történelmi kastélyok és erődök, valamint udvarházak, vidéki kúriák, paloták és városi paloták szerepelnek, jelenleg tíz európai országban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS