Elképesztően virágos lett Magyarország

2018. 11. 17., 16:00

A tavalyinál is több, 324 település közül idén Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerték el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. A 25. jubileumi díjátadó alkalmából több különlegességgel is készültek a szervezők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a negyedévszázados jubileum alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott.

Az évforduló alkalmából „Jubileumi díjat” vehettek át az Arany Rózsa díjas települések közül a legjobban teljesítők: Székesfehérvár, Eger, Balatongyörök és Hidvégardó település, valamint a Kulturális Örökség Európai Éve kormányzati programhoz csatlakozva a szakmai zsűri „Kertörökség – kertturizmus” különdíjat adományozott Hévíznek és Alsószentivánnak.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen közel 100 díjat osztottak ki. A nagyszabású, jubileumi díjátadón öt település kapott fődíjat: Szolnok (50 ezer fő feletti), Nagykőrös (50 ezer fő alatti), Csemő (1 ezer feletti), Dozmat (1 ezer fő alatti) és Budapest IV. kerület (Budapesti kerületek) kategóriában.

A Virágos Magyarország verseny Entente Florale Europe hazai képviselője, mely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. A 2018. évi nemzetközi díjkiosztón a 2017-es hazai verseny két fődíjasa képviselte Magyarországot. Város kategóriában Veszprém arany minősítést, falu kategóriában Lajoskomárom ezüst minősítést nyert el. Veszprém „Elnöki különdíjban” is részesült.

Az idei fődíjasok közül 2019-ben Nagykőrös és Csemő képviseli hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

További díjazottak

Miniszterelnöki díjban részesült Zalaegerszeg és Orfű.

A jubileumi év alkalmából létrehozott Aranyfa minőségi díjat vehetett át Balatonfüred, Sárospatak és Gyula.

A Legvirágosabb Úti Cél díjban részesült Eger, Gyulaháza, Geresdlak, Veresegyház és Budapest XIX. kerülete.

A Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíjában Velence és Hegykő település részesült.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Varsány és Girincs településeknek.

Rozmaring díjban részesült: A Kert Bisztró - Budapest; Bagatell Étterem - Kecskemét; Csendülő Vendégház - Noszvaj; Mala Garden Étterem - Siófok; Márga Bisztró - Csopak; Sári Csárda - Dunakiliti.

Arany Rózsa díjban Polgár, Paks, Sándorfalva, Cegléd, Jászfényszaru, Mosonmagyaróvár és Tatabánya település részesült.

Szervező Bizottság elnöki díjban Szentes, Siófok, Nagyatád és Súr település részesült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS