Elképesztően virágos lett Magyarország

2018. 11. 17., 16:00

A tavalyinál is több, 324 település közül idén Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerték el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. A 25. jubileumi díjátadó alkalmából több különlegességgel is készültek a szervezők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a negyedévszázados jubileum alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott.

Az évforduló alkalmából „Jubileumi díjat” vehettek át az Arany Rózsa díjas települések közül a legjobban teljesítők: Székesfehérvár, Eger, Balatongyörök és Hidvégardó település, valamint a Kulturális Örökség Európai Éve kormányzati programhoz csatlakozva a szakmai zsűri „Kertörökség – kertturizmus” különdíjat adományozott Hévíznek és Alsószentivánnak.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen közel 100 díjat osztottak ki. A nagyszabású, jubileumi díjátadón öt település kapott fődíjat: Szolnok (50 ezer fő feletti), Nagykőrös (50 ezer fő alatti), Csemő (1 ezer feletti), Dozmat (1 ezer fő alatti) és Budapest IV. kerület (Budapesti kerületek) kategóriában.

A Virágos Magyarország verseny Entente Florale Europe hazai képviselője, mely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. A 2018. évi nemzetközi díjkiosztón a 2017-es hazai verseny két fődíjasa képviselte Magyarországot. Város kategóriában Veszprém arany minősítést, falu kategóriában Lajoskomárom ezüst minősítést nyert el. Veszprém „Elnöki különdíjban” is részesült.

Az idei fődíjasok közül 2019-ben Nagykőrös és Csemő képviseli hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

További díjazottak

Miniszterelnöki díjban részesült Zalaegerszeg és Orfű.

A jubileumi év alkalmából létrehozott Aranyfa minőségi díjat vehetett át Balatonfüred, Sárospatak és Gyula.

A Legvirágosabb Úti Cél díjban részesült Eger, Gyulaháza, Geresdlak, Veresegyház és Budapest XIX. kerülete.

A Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíjában Velence és Hegykő település részesült.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Varsány és Girincs településeknek.

Rozmaring díjban részesült: A Kert Bisztró - Budapest; Bagatell Étterem - Kecskemét; Csendülő Vendégház - Noszvaj; Mala Garden Étterem - Siófok; Márga Bisztró - Csopak; Sári Csárda - Dunakiliti.

Arany Rózsa díjban Polgár, Paks, Sándorfalva, Cegléd, Jászfényszaru, Mosonmagyaróvár és Tatabánya település részesült.

Szervező Bizottság elnöki díjban Szentes, Siófok, Nagyatád és Súr település részesült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-05 17:43:08
A Magyar Nemzeti Bank megtartotta első hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az október 5-ei betéti tenderrel az MNB megkezdi a likviditás érdemi szűkítését, és ezzel folytatja a monetáris szigorítást.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS