Elképesztően virágos lett Magyarország

2018. 11. 17., 16:00

A tavalyinál is több, 324 település közül idén Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerték el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. A 25. jubileumi díjátadó alkalmából több különlegességgel is készültek a szervezők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a negyedévszázados jubileum alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott.

Az évforduló alkalmából „Jubileumi díjat” vehettek át az Arany Rózsa díjas települések közül a legjobban teljesítők: Székesfehérvár, Eger, Balatongyörök és Hidvégardó település, valamint a Kulturális Örökség Európai Éve kormányzati programhoz csatlakozva a szakmai zsűri „Kertörökség – kertturizmus” különdíjat adományozott Hévíznek és Alsószentivánnak.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen közel 100 díjat osztottak ki. A nagyszabású, jubileumi díjátadón öt település kapott fődíjat: Szolnok (50 ezer fő feletti), Nagykőrös (50 ezer fő alatti), Csemő (1 ezer feletti), Dozmat (1 ezer fő alatti) és Budapest IV. kerület (Budapesti kerületek) kategóriában.

A Virágos Magyarország verseny Entente Florale Europe hazai képviselője, mely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. A 2018. évi nemzetközi díjkiosztón a 2017-es hazai verseny két fődíjasa képviselte Magyarországot. Város kategóriában Veszprém arany minősítést, falu kategóriában Lajoskomárom ezüst minősítést nyert el. Veszprém „Elnöki különdíjban” is részesült.

Az idei fődíjasok közül 2019-ben Nagykőrös és Csemő képviseli hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

További díjazottak

Miniszterelnöki díjban részesült Zalaegerszeg és Orfű.

A jubileumi év alkalmából létrehozott Aranyfa minőségi díjat vehetett át Balatonfüred, Sárospatak és Gyula.

A Legvirágosabb Úti Cél díjban részesült Eger, Gyulaháza, Geresdlak, Veresegyház és Budapest XIX. kerülete.

A Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai különdíjában Velence és Hegykő település részesült.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Varsány és Girincs településeknek.

Rozmaring díjban részesült: A Kert Bisztró - Budapest; Bagatell Étterem - Kecskemét; Csendülő Vendégház - Noszvaj; Mala Garden Étterem - Siófok; Márga Bisztró - Csopak; Sári Csárda - Dunakiliti.

Arany Rózsa díjban Polgár, Paks, Sándorfalva, Cegléd, Jászfényszaru, Mosonmagyaróvár és Tatabánya település részesült.

Szervező Bizottság elnöki díjban Szentes, Siófok, Nagyatád és Súr település részesült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS