Dubaji Világkiállítás: a gulyásleves volt a sláger a magyar pavilon éttermében

Dubaji Világkiállítás: a gulyásleves volt a sláger a magyar pavilon éttermében
2022. 04. 04., 15:43

2022. március 31-én, hat hónap után véget ért az Expo 2020 Dubai, ahol az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be.

A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el. A 192 országot felvonultató Expo 2020 Dubai-t ezzel a sikeres eredménnyel zárta a Magyar Pavilon.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény hat hónapja során:

- A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett, 1 088 132 látogató lépte át az expó ide alatt.

- A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90 százaléka meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.

- Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.

- A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, közel 10 000 liter víz fogyott el.

- A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 000 darab kelt el.

MTÜ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS