Bővülő kedvezményekkel szombaton indul a balatoni hajózási előszezon

2024. 05. 31., 19:10

A balatoni hajózási előszezon június 1-jén kezdődik és július 5-ig tart, hétvégenként már minden kikötőből indulnak járatok, a kiemeltekből hétköznapokon is.

A több mint hatmilliárd forintos hazai támogatásból megvalósult flottabővítésnek köszönhetően az előszezonban gyakrabban közlekedhetnek a hajójáratok. Naponta indulnak menetrend szerinti hajók Badacsonyból, Balatonföldvárról, Balatonfüredről, Fonyódról, Siófokról, Tihanyból és Tihanyrévből – tájékoztatott közleményében a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart).

Az előszezonban Fonyód és Badacsony között mindkét irányból napi 9 hajót indít a Bahart, míg Siófok és az északi part települései között hétfőtől csütörtökig irányonként 7, pénteken és hétvégén pedig irányonként 9 járat áll az utasok rendelkezésére.

Az északi és déli part között átkelő járatokon nagy kerékpáros kapacitású hajók teljesítenek szolgálatot. A kerékpáros turizmust a kikötőkbe tett extra kerékpártárolókkal is segítik. Sétahajókat 8 kikötőből indít a társaság az előszezonban.

Bővült a kedvezmények köre az idei szezonban. Balatonboglár és Révfülöp között 25 százalékkal olcsóbb a retúrjegy annak, aki körutat tesz kiszállás nélkül. A menetrendi hajókon ismert kedvezményes családi jegytípust kiterjesztik a séta- és gyerekhajós programokra is. A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak.

A hajózási társaság beszámolt arról is, hogy kiemelkedő volt a forgalom a májusi ünnepnapokon a járatain. Május 1-jén közel 9 ezren utaztak komppal és 9800-an menetrendi hajókkal. A pünkösdi hosszú hétvégén a kompok 14 500 utast, több mint 3500 gépjárművet és rekordszámú, mintegy 2900 kerékpárt szállítottak. A menetrendi járatokra közel 7900-an, sétahajókra közel 2300-an szálltak fel. A biciklisek között a legnépszerűbbnek a Fonyód-Badacsony közötti járat bizonyult, amelyen az ünnepi hétvégén 1250 kerékpáros utazott.

A kompok június 20-ig Szántód felől 7.00-21.00 óra között, Tihany felől 7.15 és 21.15 óra között indulnak félóránként, nagy forgalom esetén pedig folyamatosan járnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS