Biztosra mennek a budapesti szállodapiacon a befektetők

2020. 01. 28., 11:30

A közösségi megosztáson alapuló szálláshelyek és a fővárosi szálláshelypiac fejlesztései kerültek terítékre a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kerekasztal-megbeszélésén.

Szabó Áron, Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója a közösségi megosztáson alapuló szálláshelyek (STR) vendégei körében végzett 2019-es MTÜ-kutatás eredményeiről számolt be – írja a turizmus.com.

2012. és 2014. között a fővárosi ingatlanpiacot érintő gazdasági változások teremtették meg a rövid távú lakáskiadás piaci térnyerését. A 2014–2018-as időszak soha nem látott kapacitásbővülést hozott a fővárosban az egyéb szálláshelytípusban, majd 2019-re telítődött a piac.

A szálláshely kiválasztásánál a legfontosabb szempont a lokáció, a kedvező ár a második helyre került. A lakás stílusa, a vendéglátó személye kevéssé játszik szerepet a döntésben.

Tavaly hét új szállodával bővült Budapest kínálata, 2020-ban tizenhét, 2021-ben tizenöt, 2022-ben hat, 2022 után pedig további öt hotel nyitása várható – így 2022 után 52 új szállodában 6296 új szobával növekedhet a férőhelyek száma.

Az ingatlanfejlesztők biztosra mennek, leginkább a belvárost veszik célba – 46 hotel fejlesztése Pesten, 5 Budán várható. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS