Aggódnak a magyarok a drágulás miatt, mégis sokan utaznak

Aggódnak a magyarok a drágulás miatt, mégis sokan utaznak
2023. 04. 18., 17:22

Aggódnak a magyarok az utazással kapcsolatban felmerülő költségek emelkedése miatt. Leginkább az elszálló szállásdíjak zavarják a hazai utazókat, ennek ellenére utazni fognak – mutatják a Kiwi.com felmérésének adatai. Honfitársaink 20 százaléka többször is tervez utazást.

A magyarok mellett a csehek, szlovákok, lengyelek és románok idei évi utazással kapcsolatos hangulatát is felmérte Kiwi.com utazási technológiai vállalat a Stem/Mark ügynökséggel együttműködve.

Aggódnak a magyarok az utazással kapcsolatban felmerülő költségek emelkedése miatt, de sokkal kevésbé, mint a régió többi vizsgált országának lakói. Leginkább a vágyott desztináción elszálló szállásárak okoznak fejtörést. Ez a magyarok 61 százalékáról mondható el, míg a régiós átlag 64 százalék. Az étkezés és az utazás kapcsán is foglalkoztat minket a drágulás. Tízből négy magyar tart attól, hogy nyaralóhelyén megdrágulnak az éttermek, ugyanennyien pedig a növekvő repülőjegyárak miatt is aggódnak.  Minden 5. magyart foglalkoztatja az a kérdés, hogy többe fog kerülni a városnézés, mert például drágulnak a múzeumi belépők.

„A friss felmérés alapján az emberek bevetnek olyan trükköket, amelyekkel spórolhatnak. Azt látjuk, hogy a magyarok leginkább az indulási és érkezési dátumokkal kapcsolatban rugalmasak, ha utazásról van szó”mondta Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

A napok mellett érdemes lehet az indulási és az érkezési idősávokkal is játszani. Elég gyakran lehet spórolni azzal, ha valaki korareggeli vagy későesti repülőjáratot választ.

A felmérésben részt vevő magyarok 53 százaléka válaszolta, hogy idén felkeres legalább egy olyan helyet, ahol korábban még nem járt. Minden ötödik magyar mondta el magáról, hogy idén többször is utazni fog. Ugyanennyien vallották, hogy az idei utazásuk kapcsán azt várják a legjobban, hogy felfedezhessenek félreesőbb helyeket, letérjenek a kitaposott útról. És vannak olyanok is (5 százalék), akik megpróbálkoznak azzal, hogy többet dolgozzanak külföldről távmunkában.

Az eredmények alapján honfitársainknak igazán bulis évük lesz: a válaszadók közül minden ötödik megy fesztiválokra, koncertekre. Ebben hazánk vezeti az országok listáját, és messze meghaladja a régiós átlagot (13 százalék).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS