A turisztikai világtanács felszólította a világ kormányait

2020. 03. 19., 15:15

Akár 50 millió ember munkahelyét veszélyeztetheti a világméretű koronavírus-járvány a turizmusban. Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) ezért azonnali cselekvésre sürgeti a kormányokat.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) felhívása szerint a járvány hatására a globális turizmus akár 25 százalékkal csökkenhet 2020-ban – írja a turizmus.com.

A tanács felszólította a világ vezetőit és kormányait, hogy azonnal cselekedjenek, és óvják meg a turizmust. „A tétlenség nem opció. Az ágazat a túlélésért küzd” – írta nyílt levelében Gloria Guevara, a tanács elnöke.

A WTCC három intézkedést javasol.

1. Pénzügyi támogatásra van szükség az ágazat súlyos gazdasági nehézségekkel küzdő alkalmazottai jövedelmének védelmére.

2. Korlátlan kamatmentes kölcsönöket kell nyújtani a globális utazási és turisztikai társaságoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak, hogy a teljes összeomlást meg lehessen előzni.

3. A turizmus minden adókötelezettségét és illetékét fel kell függeszteni legalább a következő 12 hónapra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS