A turisztikai világtanács felszólította a világ kormányait

2020. 03. 19., 15:15

Akár 50 millió ember munkahelyét veszélyeztetheti a világméretű koronavírus-járvány a turizmusban. Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) ezért azonnali cselekvésre sürgeti a kormányokat.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) felhívása szerint a járvány hatására a globális turizmus akár 25 százalékkal csökkenhet 2020-ban – írja a turizmus.com.

A tanács felszólította a világ vezetőit és kormányait, hogy azonnal cselekedjenek, és óvják meg a turizmust. „A tétlenség nem opció. Az ágazat a túlélésért küzd” – írta nyílt levelében Gloria Guevara, a tanács elnöke.

A WTCC három intézkedést javasol.

1. Pénzügyi támogatásra van szükség az ágazat súlyos gazdasági nehézségekkel küzdő alkalmazottai jövedelmének védelmére.

2. Korlátlan kamatmentes kölcsönöket kell nyújtani a globális utazási és turisztikai társaságoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak, hogy a teljes összeomlást meg lehessen előzni.

3. A turizmus minden adókötelezettségét és illetékét fel kell függeszteni legalább a következő 12 hónapra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS