A sport lendíti fel a turizmust tavasszal a Balaton környékén

2023. 03. 26., 13:32

Tavasszal már jelentősen megnövekedik a turisták száma a Balatonon. Ebben az időszakban szinte minden településen szerveznek olyan eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban is érdemes a magyar tengerhez utazni.

Húsvét környékén már számos sportversenyt is szerveznek a Balaton körül, amelyeknek köszönhetően megtelnek a környező szállások is. Ami annak bizonyítéka, hogy mindenki talál pénztárcájának megfelelő szállást a Balatonon.

Főként a futók és a kerékpárosok hada lepi el ilyenkor a tó környékét. Ezzel párhuzamosan számos kulináris és kulturális eseményt is tartanak a régióban, de nagyszabású, ingyenes családi programból még lehetne több. „Az ilyen programokat szeretnék integrálni a Nyitott Balaton elnevezésű akcióba, amelynek célja, hogy megmutassák, a Balatonon nem csak nyáron zajlik az élet, ide már most is érdemes elutazni” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Az ilyen több ezer turistát megmozgató „crossover” eseményre, ahol a profi sport találkozik a minőségi kulinaritással és családi programok kínálatával jó példa a siófoki Tojás-, és nyúlfutam, amelyet a Balatuning Egyesület szervez húsvét vasárnapján. Ezen a családi futóversenyen a profik mellett, a legkisebbek akár kerékpárral, görkorival vagy rollerrel kísérhetik szüleiket a futáson.

Hasonlóan izgalmas programmal készülnek Balatonföldváron is, ahová a mozogni is szerető, kulinaritás iránt érdeklődő turistákat várják. (Az esemény neve: Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig. Ideje: április 8-10.) A földváriak arra számítanak, hogy húsvétkor sokan kerékpárral járják körbe azokat a vállalkozókat, akik ebben az időszakban már nyitva vannak.

A bringások számának növekedésére egyébként nem csak Balatonföldváron lehet számítani, tavaly Füreden és Keszthelyen is elkészültek azok a bringaközpontok, amelyeknek köszönhetően könnyebbé vált azoknak az élete, akik két keréken szeretnék felfedezni a Balatont. Az elmúlt időben mintegy 1000 kilométernyi kerékpározható túraútvonalat jelöltek és tábláztak ki a Balaton körül, összekötve több ezer turisztikai szolgáltatót és attrakciót, vendéglátóhelyeket, kerékpáros pihenőket. A BalatonBike365 projekt keretében pedig olyan applikáció is készült, amely 70 tematikus túrát is ajánl az ide látogatóknak.

Fekete Tamás szerint mindez komoly hatással lesz a Balaton turisztikai forgalmára, és a sportosabb vendégek számának növekedése várható ebben az évben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.
2023-06-01 17:41:50
A családi cégek több mint fele súlyosabban éli meg a jelenlegi gazdasági helyzetet, mint a koronavírusjárványt. A teljes nagyvállalati szektorban még borúsabb a hangulat, itt a cégek majdnem kétharmada vélekedik így – derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS