A sport lendíti fel a turizmust tavasszal a Balaton környékén

2023. 03. 26., 13:32

Tavasszal már jelentősen megnövekedik a turisták száma a Balatonon. Ebben az időszakban szinte minden településen szerveznek olyan eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban is érdemes a magyar tengerhez utazni.

Húsvét környékén már számos sportversenyt is szerveznek a Balaton körül, amelyeknek köszönhetően megtelnek a környező szállások is. Ami annak bizonyítéka, hogy mindenki talál pénztárcájának megfelelő szállást a Balatonon.

Főként a futók és a kerékpárosok hada lepi el ilyenkor a tó környékét. Ezzel párhuzamosan számos kulináris és kulturális eseményt is tartanak a régióban, de nagyszabású, ingyenes családi programból még lehetne több. „Az ilyen programokat szeretnék integrálni a Nyitott Balaton elnevezésű akcióba, amelynek célja, hogy megmutassák, a Balatonon nem csak nyáron zajlik az élet, ide már most is érdemes elutazni” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Az ilyen több ezer turistát megmozgató „crossover” eseményre, ahol a profi sport találkozik a minőségi kulinaritással és családi programok kínálatával jó példa a siófoki Tojás-, és nyúlfutam, amelyet a Balatuning Egyesület szervez húsvét vasárnapján. Ezen a családi futóversenyen a profik mellett, a legkisebbek akár kerékpárral, görkorival vagy rollerrel kísérhetik szüleiket a futáson.

Hasonlóan izgalmas programmal készülnek Balatonföldváron is, ahová a mozogni is szerető, kulinaritás iránt érdeklődő turistákat várják. (Az esemény neve: Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig. Ideje: április 8-10.) A földváriak arra számítanak, hogy húsvétkor sokan kerékpárral járják körbe azokat a vállalkozókat, akik ebben az időszakban már nyitva vannak.

A bringások számának növekedésére egyébként nem csak Balatonföldváron lehet számítani, tavaly Füreden és Keszthelyen is elkészültek azok a bringaközpontok, amelyeknek köszönhetően könnyebbé vált azoknak az élete, akik két keréken szeretnék felfedezni a Balatont. Az elmúlt időben mintegy 1000 kilométernyi kerékpározható túraútvonalat jelöltek és tábláztak ki a Balaton körül, összekötve több ezer turisztikai szolgáltatót és attrakciót, vendéglátóhelyeket, kerékpáros pihenőket. A BalatonBike365 projekt keretében pedig olyan applikáció is készült, amely 70 tematikus túrát is ajánl az ide látogatóknak.

Fekete Tamás szerint mindez komoly hatással lesz a Balaton turisztikai forgalmára, és a sportosabb vendégek számának növekedése várható ebben az évben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS