A LinkedIn-t is elérte a koronavírus-járvány hatása

2020. 07. 23., 13:00

Majdnem ezer alkalmazottól válik meg a LinkedIn, az elbocsátott kollégáknak segítenek új munkahelyet találni.

Komoly leépítésekbe kezdett a LinkedIn, miután a koronavírus járvány következtében elképesztően lecsökkent azon munkáltatók száma, akik új alkalmazottakat keresnek – írja a Computerworld.

Microsoft tulajdonában álló, munkaközvetítésre szakosodott weboldal kénytelen költséget csökkenteni, bizonyos részlegeket összevonni és rengeteg alkalmazottat elküldeni.

A vállalat vezérigazgatója, Ryan Roslansky kör-e-mailben tájékoztatta az alkalmazottakat arról, hogy a cég sajnos kénytelen megszorításokat végrehajtani.

„A LinkedIn sem mentesül a világjárvány következményei alól; a COVID-19 hosszan tartó hatással van a nyílt munkalehetőségekre, ami a céget és annak profilját is érinti” – írja Roslansky.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS