Okos szerencsejáték – Nagyobb élmény

2020. 12. 10., 17:30

Jelentős számban próbálták ki új játékosok az online kaszinózás viszonylag új lehetőségeit, ami kellő ismeretanyaggal és biztonsági funkcióival kiemelt szórakozást nyújthat a játékosabb kedvű otthonülőknek.

A szerencsejáték szó hallatán az embereknek sok minden juthat eszébe. Az első gondolatok megjelenítik a filmekből ismert fényűző kaszinózást, ahol egy este alatt vaskos pénzkötegek hevernek a rulett asztalon, a csillogó, színes termeket és játékgépeket, amint egy pohár ital mellett felhőtlen szórakozásban van részük a szereplőknek. A COVID-19 okozta járványidőszak alatt a lezárások világszerte az online térbe vezették át az embereket, akár zenehallgatás, filmnézés vagy vásárlásokról legyen is szó. A szerencsejáték szektor sem viselkedett másképp. A kaszinók lehetőséget nyújtanak a biztonságos játék megéléséhez, azonban ehhez a játékos megfelelő viselkedése is szükséges. Az ünnepek alatti időszak kiemelkedő az online szerencsejáték szektor életében, melynek során a kaszinók különféle játékokkal és promóciókkal készülnek a felhasználók számára.

„A kontrolált körülmények közötti kockázatvállalás nagyon sok szabadidős tevékenység és szórakozási forma alapja. Az online kaszinó feladata, hogy megteremtse ezeket a körülményeket. Ehhez nem elegendő a biztonságos technikai környezet kialakítása, legalább ilyen fontos, hogy a játékos minden támogatást megkapjon ahhoz, hogy felelősen, saját előre megszabott feltételei mellett élvezhesse kedvenc játékait” – mondta el Mezősi Tamás, az Vegas.hu-t üzemeltető LVC Diamond Kft. termékigazgatója.

A szerencsejáték során egy számunkra értékes dolgot kockáztatunk abban a reményben, hogy valami nagyobb értékű dolgot nyerünk cserébe. Ez többféleképpen valósulhat meg a különböző kultúrákban, amely viselkedési mód általában nem jelent problémát. Ahogy azonban mindennek, úgy ennek is két oldala van, hiszen vannak, akiknél ez a fajta játékmechanizmus komoly szerencsejáték-függőséget vagy szerencsejáték-zavart is kialakíthat. Fontos, hogy a témával kapcsolatos edukáció már az első játékok során célba érjen, hiszen a legnagyobb probléma abban rejlik, hogy a legtöbb felhasználó csak akkor fordul segítséghez, amikor már a játék negatívan érinti mindennapjaikat. A megfelelő oktatás és felkészítés nem csak a szerencsejátékkal kapcsolatos negatív érzéseket minimalizálhatná, de a szektor megítélésében is nagy szerepet játszana.

„Az online kaszinót először kipróbáló vagy azt ritkán látogató játékosok szerencsére rendszerint egy pillanatnyi izgalmas kikapcsolódási formaként állnak a játékhoz és előre meghatározzák annak anyagi kereteit, amit aztán a rendszerünk nem enged túllépni. Így elkerülhető a nem várt kiadás, a komolyabb nyeremény pedig mindig benne van a pakliban.”

A játékosbiztonság alapjai

A földi és online kaszinók egyaránt kidolgozott rendszerrel segítik játékosaik védelmét, melynél már a regisztráció során komoly követelményeknek kell megfelelni. Ilyen a személyazonosság ellenőrzés fokozott ügyfélátvilágítás keretében, az életkori követelményekre való figyelmeztetés és játékosvédelmi zöld szám, amely egy felügyelet által üzemeltetett, a hét minden napján 0 és 24 óra között ingyenesen hívható telefonszám, továbbá a sérülékeny játékosok adatbázisának szűrése. Amennyiben a regisztrálni kívánt felhasználó megtalálható az adatbázisban, úgy belépése automatikus megtagadással jár egyúttal tájékoztatásban részesül a védelme érdekében. A sérülékenynek nem minősülő játékosok védelmére önkizárási és önkorlátozó intézkedéseket biztosít, továbbá a reality check funkció segítségével a játékosok 60 percenként automatikus figyelmeztetést kapnak a játékban töltött időről és egyenlegváltozásukról. Mindezek mellett tájékoztató dokumentumaikban részletes leírást kaphatnak a felhasználók a szerencsejáték ártalmairól.

„A klasszikus játékautomaták világából vagy illegális operátoroktól érkező játékosok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a kaszinó ezen a téren az ő oldalukon áll és ezért könnyebben hagyják figyelmen kívül önkorlátozó lehetőségeinket. Azonban a megfelelő, folyamatos figyelmeztetések és visszacsatolások rendszerint a tapasztalt szerencsejátékosoknál is célt érnek, akik aztán fokozatosan haladnak afelé, hogy minél kontrolláltabb körülmények között próbáljanak szerencsét. Természetesen minden más vállalkozáshoz hasonlóan, az online kaszinó is egészségesen fenntartható profitra törekszik. A hosszútávú, sikeres üzemelés záloga azonban véleményem szerint, a játékosok - pillanatnyi szerencsétől független - elégedettsége. Ezt a mértéktartó, felelős játék nagyban elősegíti, ami tehát a kaszinó és a játékos közös érdeke” – foglalta össze Mezősi Tamás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS