Okos szerencsejáték – Nagyobb élmény

2020. 12. 10., 17:30

Jelentős számban próbálták ki új játékosok az online kaszinózás viszonylag új lehetőségeit, ami kellő ismeretanyaggal és biztonsági funkcióival kiemelt szórakozást nyújthat a játékosabb kedvű otthonülőknek.

A szerencsejáték szó hallatán az embereknek sok minden juthat eszébe. Az első gondolatok megjelenítik a filmekből ismert fényűző kaszinózást, ahol egy este alatt vaskos pénzkötegek hevernek a rulett asztalon, a csillogó, színes termeket és játékgépeket, amint egy pohár ital mellett felhőtlen szórakozásban van részük a szereplőknek. A COVID-19 okozta járványidőszak alatt a lezárások világszerte az online térbe vezették át az embereket, akár zenehallgatás, filmnézés vagy vásárlásokról legyen is szó. A szerencsejáték szektor sem viselkedett másképp. A kaszinók lehetőséget nyújtanak a biztonságos játék megéléséhez, azonban ehhez a játékos megfelelő viselkedése is szükséges. Az ünnepek alatti időszak kiemelkedő az online szerencsejáték szektor életében, melynek során a kaszinók különféle játékokkal és promóciókkal készülnek a felhasználók számára.

„A kontrolált körülmények közötti kockázatvállalás nagyon sok szabadidős tevékenység és szórakozási forma alapja. Az online kaszinó feladata, hogy megteremtse ezeket a körülményeket. Ehhez nem elegendő a biztonságos technikai környezet kialakítása, legalább ilyen fontos, hogy a játékos minden támogatást megkapjon ahhoz, hogy felelősen, saját előre megszabott feltételei mellett élvezhesse kedvenc játékait” – mondta el Mezősi Tamás, az Vegas.hu-t üzemeltető LVC Diamond Kft. termékigazgatója.

A szerencsejáték során egy számunkra értékes dolgot kockáztatunk abban a reményben, hogy valami nagyobb értékű dolgot nyerünk cserébe. Ez többféleképpen valósulhat meg a különböző kultúrákban, amely viselkedési mód általában nem jelent problémát. Ahogy azonban mindennek, úgy ennek is két oldala van, hiszen vannak, akiknél ez a fajta játékmechanizmus komoly szerencsejáték-függőséget vagy szerencsejáték-zavart is kialakíthat. Fontos, hogy a témával kapcsolatos edukáció már az első játékok során célba érjen, hiszen a legnagyobb probléma abban rejlik, hogy a legtöbb felhasználó csak akkor fordul segítséghez, amikor már a játék negatívan érinti mindennapjaikat. A megfelelő oktatás és felkészítés nem csak a szerencsejátékkal kapcsolatos negatív érzéseket minimalizálhatná, de a szektor megítélésében is nagy szerepet játszana.

„Az online kaszinót először kipróbáló vagy azt ritkán látogató játékosok szerencsére rendszerint egy pillanatnyi izgalmas kikapcsolódási formaként állnak a játékhoz és előre meghatározzák annak anyagi kereteit, amit aztán a rendszerünk nem enged túllépni. Így elkerülhető a nem várt kiadás, a komolyabb nyeremény pedig mindig benne van a pakliban.”

A játékosbiztonság alapjai

A földi és online kaszinók egyaránt kidolgozott rendszerrel segítik játékosaik védelmét, melynél már a regisztráció során komoly követelményeknek kell megfelelni. Ilyen a személyazonosság ellenőrzés fokozott ügyfélátvilágítás keretében, az életkori követelményekre való figyelmeztetés és játékosvédelmi zöld szám, amely egy felügyelet által üzemeltetett, a hét minden napján 0 és 24 óra között ingyenesen hívható telefonszám, továbbá a sérülékeny játékosok adatbázisának szűrése. Amennyiben a regisztrálni kívánt felhasználó megtalálható az adatbázisban, úgy belépése automatikus megtagadással jár egyúttal tájékoztatásban részesül a védelme érdekében. A sérülékenynek nem minősülő játékosok védelmére önkizárási és önkorlátozó intézkedéseket biztosít, továbbá a reality check funkció segítségével a játékosok 60 percenként automatikus figyelmeztetést kapnak a játékban töltött időről és egyenlegváltozásukról. Mindezek mellett tájékoztató dokumentumaikban részletes leírást kaphatnak a felhasználók a szerencsejáték ártalmairól.

„A klasszikus játékautomaták világából vagy illegális operátoroktól érkező játékosok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a kaszinó ezen a téren az ő oldalukon áll és ezért könnyebben hagyják figyelmen kívül önkorlátozó lehetőségeinket. Azonban a megfelelő, folyamatos figyelmeztetések és visszacsatolások rendszerint a tapasztalt szerencsejátékosoknál is célt érnek, akik aztán fokozatosan haladnak afelé, hogy minél kontrolláltabb körülmények között próbáljanak szerencsét. Természetesen minden más vállalkozáshoz hasonlóan, az online kaszinó is egészségesen fenntartható profitra törekszik. A hosszútávú, sikeres üzemelés záloga azonban véleményem szerint, a játékosok - pillanatnyi szerencsétől független - elégedettsége. Ezt a mértéktartó, felelős játék nagyban elősegíti, ami tehát a kaszinó és a játékos közös érdeke” – foglalta össze Mezősi Tamás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS