Mesterséges nanoanyagok a munkahelyen – Mik a legfontosabb teendők?

2019. 09. 29., 12:15

A mesterséges nanoanyagok munkahelyi kezelésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és teendőket az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség foglalta össze.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) 2018–2019 folyamán egész Európát átfogó kampányt bonyolít le, amelynek célja, hogy a kockázatok és megelőzésük hatékony módszereinek tudatosításával csökkentse a munkahelyeken előforduló veszélyes anyagokat és az exponáltak létszámát. A kampány részeként állította össze az ügynökség a „Mesterséges nanoanyagok munkahelyi kezelése” című „kisokost”, amely (magyarul) itt is elérhető.

A tájékoztató fő témái:

A mesterséges nanoanyagok olyan anyagok, amelyekben a részecskék legalább 50 százaléka egy vagy több, 1 nm és 100 nm közötti dimenzióval rendelkezik. A legkisebb nanorészecskék méretüket tekintve az atomokhoz és molekulákhoz hasonlítanak.

A nanoanyagok egészségi hatásai a tulajdonságaiktól függnek, például attól, hogy milyen anyagból állnak, milyen a részecskék mérete, alakja és oldhatósága, illetve milyen felületi tulajdonságokkal rendelkeznek. Általánosságban a nanoanyagoknak ugyanolyan egészségi hatásai vannak, mint az ugyanabból az anyagból álló durvább részecskéknek, de előfordulhatnak más hatások is.

A nanoanyagokra vonatkozó fő expozíciós utak: a belélegzés és a bőrrel való érintkezés. A nanoanyagoknak való expozíciót kezelni kell, valamint az expozíciókat jóval a (nagyobb részecskékből álló, de nanorészecskéket is tartalmazható) határértékek alatt kell tartani, az elővigyázatosság elvét alkalmazva.

Az ipari folyamatokban előnynek számít, ha a nanoanyagokat zagy vagy paszta formájában kezelik, vagy zárt helyeken tárolják azért, hogy csökkentsék a kibocsátást, illetve a munkavállalók nanoanyagok okozta expozícióját. Összetettebb helyzetekben tanácsos szakember segítségét kérni.

A nanotechnológia gyorsan fejlődik, ugyanúgy, mint a kapcsolódó kockázatok ismerete. Ezért a munkahelyükön nanorészecskékkel foglalkozó munkavállalóknak, a munkaadóknak, valamint a biztonsági és egészségvédelmi szakembereknek a fejleményeket illetően naprakészeknek kell lenniük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS