Keresőoptimalizálás: tippek kisvállalkozásoknak

2020. 09. 18., 17:30

Szerencsére egyre több kkv ismeri fel, hogy mekkora az online jelenlét szerepe és nem csak közösségi média oldalt, hanem saját weboldalt is indítanak. Ez egy jó kiindulási alap, viszont sokkal többet ér egy olyan honlap, mely jó helyen is szerepel a keresőben, azaz bizonyos kulcsszavakra keresve maguktól is megtalálják az emberek, nem csak akkor, ha reklámozzuk.

Keresőoptimalizálás

Mi is ez és miért fontos? A keresőoptimalizálásnak kulcsszerepe van a potenciális vásárlók megszerzésében. Hiszen számos weboldal lehet, akik ugyanazokat az embereket célozzák és akár még szinte ugyanazt a terméket, szolgáltatást is árulják. Viszont ha a felhasználók a Google-ben keresnek megoldást a problémájukra és a mi weboldalunk nem szerepel a találati lista első oldalán, akkor valószínűleg sosem találnak meg minket és a konkurenciát választják. A keresőoptimalizálás pont ebben segít, azaz a megfelelő szempontok figyelembevételével és különböző praktikák alkalmazásával előrébb kerülhetünk a keresők találatai között, ezáltal pedig több látogatót, több vásárlót szerezhetünk.

Weboldal felépítése

A keresőoptimalizálás már a tervezési fázisban el kell, hogy kezdődjön, ugyanis egyik fontos szempont a weboldal felépítése. A látogatók és a keresőrobotok számára is elengedhetetlen, hogy átlátható és logikusan felépített legyen a weboldal, könnyen megtalálják, amit keresnek. Egyszóval a honlapunk legyen felhasználóbarát.

Kulcsszavak

Határozzuk meg a számunkra fontos kulcsszavakat, melyekre minél előrébb szeretnénk megjelenni a keresőkben, majd használjuk ezeket a domain nevünkben, URL-ekben, menüpontokban, H1 tag-ekben, szövegekben és képek címében. Viszont arra figyeljünk, hogy ne halmozzuk feleslegesen a kulcsszavakat, természetesen jelenjenek meg a szövegben és kínáljunk hasznos tartalmat a látogatóknak, miközben használjuk a fő kulcsszavainkat.

Jó minőségű tartalom

Tulajdonképpen ha az előbb említett utolsó szempontot betartjuk, azaz egy üzletünk szempontjából fontos témában osztunk meg hasznos és mély információkat, akkor valószínűleg elég kulcsszót is fogunk közben használni, és ezek természetesen fordulnak elő a szövegben, nem pedig erőltetetten. Ezt pedig a látogatók szívesen olvassák, vagy más oldalak szívesen osztják meg.

Linkek

Végül, de nem utolsó sorban vegyük sorra a linkek szerepét. Hivatkozzunk a saját aloldalainkra, cikkeinkre, azaz használjunk belső linkeket, mely a felhasználókat és a keresőrobotokat egyaránt segíti a tájékozódásban és a számukra fontos információk megtalálásában. Valamint a ránk mutató hivatkozásoknak is rendkívül nagy szerepe van, ez a hitelességet jelenti. Minél több megbízható oldal hivatkozik ránk, annál hitelesebbé válik a mi oldalunk, ezáltal pedig előrébb kerülünk a keresőben. Mindezt úgy érhetjük el, ha valóban hasznos cikkeket írunk, melyeket szívesen megosztanak, felhasználnak mások is. Amire figyeljünk, hogy a horgonyszöveg is tartalmazzon kulcsszavakat, hogy még sikeresebbek legyünk a keresőoptimalizálásban.

Forrás: Rackhost.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS