Jól járnak azok, akik kiskoruktól vállalkozói készségeket tanulnak

2020. 02. 04., 16:00

Robyn D. Shulman, a Forbes.com külsős szerzője szerint mindenképp hasznos, ha a gyerekek már minél kisebb koruktól vállalkozói készségeket tanulnak.

Egy tanulmány szerint a diákok 85 százaléka nagyon keveset vagy semmit sem hallott az üzletről középiskolás korában, és csak 30 százalékuknak volt meg egyáltalán a lehetősége, hogy ilyen típusú órákon vegyen részt – olvasható a Forbes.hu-n. 

Pedig a vállalkozói szellem segítheti a fiatalokat abban, hogy jobban érdeklődjenek az egész életen át tartó tanulás iránt, hiszen a folyamatos tanulás és a vállalkozói készség együtt jár – állítja Robyn D. Shulman. 

A szakértő szerint érdemes ellenőrizni a helyi iskolákat, szervezeteket és vállalatokat, hogy kínálnak-e a gyerekeknek vállalkozói készségfejlesztő programokat. 

Mivel gyorsan változik a munkaerőpiac, sokkal nagyobb előnyben lesz az instabil környezetben az a fiatal felnőtt, aki már kiskorától kezdve fejlesztette a problémamegoldó képességét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS