Idegesítő kérdésekkel bombázhatnak az állásinterjún

2019. 11. 28., 18:00

Jogosan tehetjük fel a kérdést néhány állásinterjú után, hogy miért traktálnak minket ugyanazokkal a buta kérdésekkel a hiring managerek. Ha megértjük a motivációjukat, mi is sikeresen jöhetünk ki ezekből a helyzetekből.

Fontos tudnunk, hogy a kiválasztást végző szakembereknek sincs könnyű dolguk. Sok recruiter nem kapja meg a felkészültségéhez szükséges tréningeket, így eszközeik hiányában ugyanazokat a sablon kérdéseket ismételgetik, de higgyük el, mindannyiunk közül ők unják ezt a legjobban – olvasható a DreamJo.bs blogbejegyzésében.

A saját sikerünk érdekében vonatkoztassunk el attól, hogy az idegőrlő kérdések mennyire fárasztóak, és értsük meg mi áll a hátterükben.

Itt van néhány ezekből a kérdésekből.

Mire vagy büszke a munkád során?

Nagyon fontos a válaszod a végső döntés szempontjából, hiszen megmutatja, hogy azonos-e az értékrended a csapatéval.

Hol látod magad 5 év múlva?

Sokan nem szeretjük ezt a kérdést, pedig viszonylag korrekt lenne saját magunkkal szemben is, ha valamiféle tervünk, célunk lenne az életben. A kérdező ebben az esetben arra kíváncsi, hogy a távoli céljaidhoz hogyan illeszkedik a jelenlegi pályázatod.

Miért téged válasszunk?

Akármennyire is kellemetlen, itt el kell adnod magad. Méghozzá úgy, hogy nem tudod, kikkel versenyzel a pozícióért. Nincs abban semmi szégyellni való, ha bevallod, hogy számodra nem természetes válaszolni erre a kérdésre, és már folytathatod is úgy, hogy „de tisztában vagy a saját erősségeiddel, amik a következők...”. Ebből bárki láthatja, hogy nem vagy hivalkodó, de jól ismered magad, és tudod, melyik képességeidre támaszkodhatsz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS