Idegesítő kérdésekkel bombázhatnak az állásinterjún

2019. 11. 28., 18:00

Jogosan tehetjük fel a kérdést néhány állásinterjú után, hogy miért traktálnak minket ugyanazokkal a buta kérdésekkel a hiring managerek. Ha megértjük a motivációjukat, mi is sikeresen jöhetünk ki ezekből a helyzetekből.

Fontos tudnunk, hogy a kiválasztást végző szakembereknek sincs könnyű dolguk. Sok recruiter nem kapja meg a felkészültségéhez szükséges tréningeket, így eszközeik hiányában ugyanazokat a sablon kérdéseket ismételgetik, de higgyük el, mindannyiunk közül ők unják ezt a legjobban – olvasható a DreamJo.bs blogbejegyzésében.

A saját sikerünk érdekében vonatkoztassunk el attól, hogy az idegőrlő kérdések mennyire fárasztóak, és értsük meg mi áll a hátterükben.

Itt van néhány ezekből a kérdésekből.

Mire vagy büszke a munkád során?

Nagyon fontos a válaszod a végső döntés szempontjából, hiszen megmutatja, hogy azonos-e az értékrended a csapatéval.

Hol látod magad 5 év múlva?

Sokan nem szeretjük ezt a kérdést, pedig viszonylag korrekt lenne saját magunkkal szemben is, ha valamiféle tervünk, célunk lenne az életben. A kérdező ebben az esetben arra kíváncsi, hogy a távoli céljaidhoz hogyan illeszkedik a jelenlegi pályázatod.

Miért téged válasszunk?

Akármennyire is kellemetlen, itt el kell adnod magad. Méghozzá úgy, hogy nem tudod, kikkel versenyzel a pozícióért. Nincs abban semmi szégyellni való, ha bevallod, hogy számodra nem természetes válaszolni erre a kérdésre, és már folytathatod is úgy, hogy „de tisztában vagy a saját erősségeiddel, amik a következők...”. Ebből bárki láthatja, hogy nem vagy hivalkodó, de jól ismered magad, és tudod, melyik képességeidre támaszkodhatsz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS