Idegesítő kérdésekkel bombázhatnak az állásinterjún

2019. 11. 28., 18:00

Jogosan tehetjük fel a kérdést néhány állásinterjú után, hogy miért traktálnak minket ugyanazokkal a buta kérdésekkel a hiring managerek. Ha megértjük a motivációjukat, mi is sikeresen jöhetünk ki ezekből a helyzetekből.

Fontos tudnunk, hogy a kiválasztást végző szakembereknek sincs könnyű dolguk. Sok recruiter nem kapja meg a felkészültségéhez szükséges tréningeket, így eszközeik hiányában ugyanazokat a sablon kérdéseket ismételgetik, de higgyük el, mindannyiunk közül ők unják ezt a legjobban – olvasható a DreamJo.bs blogbejegyzésében.

A saját sikerünk érdekében vonatkoztassunk el attól, hogy az idegőrlő kérdések mennyire fárasztóak, és értsük meg mi áll a hátterükben.

Itt van néhány ezekből a kérdésekből.

Mire vagy büszke a munkád során?

Nagyon fontos a válaszod a végső döntés szempontjából, hiszen megmutatja, hogy azonos-e az értékrended a csapatéval.

Hol látod magad 5 év múlva?

Sokan nem szeretjük ezt a kérdést, pedig viszonylag korrekt lenne saját magunkkal szemben is, ha valamiféle tervünk, célunk lenne az életben. A kérdező ebben az esetben arra kíváncsi, hogy a távoli céljaidhoz hogyan illeszkedik a jelenlegi pályázatod.

Miért téged válasszunk?

Akármennyire is kellemetlen, itt el kell adnod magad. Méghozzá úgy, hogy nem tudod, kikkel versenyzel a pozícióért. Nincs abban semmi szégyellni való, ha bevallod, hogy számodra nem természetes válaszolni erre a kérdésre, és már folytathatod is úgy, hogy „de tisztában vagy a saját erősségeiddel, amik a következők...”. Ebből bárki láthatja, hogy nem vagy hivalkodó, de jól ismered magad, és tudod, melyik képességeidre támaszkodhatsz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS