Ha ezek nincsenek meg, nehéz lesz vállalkozást indítani

2021. 04. 23., 11:30

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, az adott terület ismeretén túl számos készséggel rendelkezni az üzletünk felvirágoztatásához. A legtöbben nem születnek vállalkozónak, de szerencsére elegendő nyitottsággal és elszántsággal tanulhatók és fejleszthetők a szükséges képességek.

A felnőttképzéseket és online tanfolyamokat közvetítő TanfolyamOKJ.hu portál összegyűjtötte azokat a legfontosabb területeket és készségeket, melyek ma már elengedhetetlenek egy sikeres vállalkozáshoz.

1. Alapvető vállalkozási ismeretek

Egy sikeres vállalkozás elindításához a jó ötleten túl szükséges, hogy tisztában legyél a piackutatás, a különböző üzleti modellek, a vevőszerzés, és valamilyen szinten természetesen az adózási kérdések alapjaival. Ebben nyújt segítséget a Vállalkozás indítás online tanfolyam, amely betekintést nyújt a vállalkozás indítás legfontosabb lépéseibe, és segít elkerülni a kezdő vállalkozók által elkövetett tipikus hibákat.

2. Informatikai ismeretek

Egy mai modern vállalkozás indításához elengedhetetlen az informatikai eszközök készségszintű ismerete. A Word, az Excel és a PowerPoint használata már alapvetőnek számít. Emellett nem árt, ha tudunk WordPress weboldalt is létrehozni. Ha egy egyszerű weboldalt szeretnél a vállalkozásodnak, vagy egy néhány termékből álló webshopot, jelentősen csökkentheted az indulási költségeket azzal, ha nem egy webfejlesztővel készíttetsz honlapot, hanem a WordPress segítségével magad építed fel azt.

Még ha úgy döntesz is, hogy egy webfejlesztővel csináltatod meg a weboldaladat, akkor is hasznos, ha tisztában vagy a WordPress alapjaival. Bármikor szükséged lehet egy gyors módosításra, amit magad is meg tudsz oldani, ha alapszinten értesz hozzá.

3. Kép és videó szerkesztés

A kommunikáció egyre inkább megy el a vizualitás irányába, a fiatalabb célcsoportokat pedig nehéz már máshogy megszólítani. Éppen ezért mindenképpen érdemes a vállalkozásodhoz kapcsolódó képes és videós tartalmat is előállítanod. Nem kell az elején profivá válnod, de ha megtanulod legalább azt, hogy hogyan tudsz az interneten ingyenes fotókat keresni és szerkeszteni, annak óriási hasznát fogod venni.

4. Marketing

Ahhoz, hogy vásárlóid, ügyfeleid legyenek, hirdetned kell a vállalkozásodat. A hatékony kommunikáció és a megfelelő digitális jelenlét minden olyan vállalkozás számára fontos, amely jövedelmező szeretne lenni. A különböző online marketing eszközök használatával (Facebook hirdetések, Google Ads, SEO) mérhetően és hatékonyan tudod népszerűsíteni az üzletedet.

5. Hatékony időbeosztás

A vállalkozói lét egyik legnehezebb feladata, hogy saját magad osztod be az idődet. Nincs főnököd, aki megmondja, mikor mit csinálj. A sikeres vállalkozókat az különbözteti meg a többiektől, hogy ők eredményesen képesek menedzselni az idejüket. Rangsorolják a feladataikat, hatékonyan és fókuszáltan dolgoznak céljaik elérése érdekében.

Ezek a technikák tanulhatók, néhány szokásunk megváltoztatásával már jelentős eredmények érhetők el.

Természetesen ez a lista tetszőlegesen tovább bővíthető, hiszen egy igazán sikeres vállalkozó elkötelezett az életen át tartó tanulás és fejlődés mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS