Ha ezek nincsenek meg, nehéz lesz vállalkozást indítani

2021. 04. 23., 11:30

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, az adott terület ismeretén túl számos készséggel rendelkezni az üzletünk felvirágoztatásához. A legtöbben nem születnek vállalkozónak, de szerencsére elegendő nyitottsággal és elszántsággal tanulhatók és fejleszthetők a szükséges képességek.

A felnőttképzéseket és online tanfolyamokat közvetítő TanfolyamOKJ.hu portál összegyűjtötte azokat a legfontosabb területeket és készségeket, melyek ma már elengedhetetlenek egy sikeres vállalkozáshoz.

1. Alapvető vállalkozási ismeretek

Egy sikeres vállalkozás elindításához a jó ötleten túl szükséges, hogy tisztában legyél a piackutatás, a különböző üzleti modellek, a vevőszerzés, és valamilyen szinten természetesen az adózási kérdések alapjaival. Ebben nyújt segítséget a Vállalkozás indítás online tanfolyam, amely betekintést nyújt a vállalkozás indítás legfontosabb lépéseibe, és segít elkerülni a kezdő vállalkozók által elkövetett tipikus hibákat.

2. Informatikai ismeretek

Egy mai modern vállalkozás indításához elengedhetetlen az informatikai eszközök készségszintű ismerete. A Word, az Excel és a PowerPoint használata már alapvetőnek számít. Emellett nem árt, ha tudunk WordPress weboldalt is létrehozni. Ha egy egyszerű weboldalt szeretnél a vállalkozásodnak, vagy egy néhány termékből álló webshopot, jelentősen csökkentheted az indulási költségeket azzal, ha nem egy webfejlesztővel készíttetsz honlapot, hanem a WordPress segítségével magad építed fel azt.

Még ha úgy döntesz is, hogy egy webfejlesztővel csináltatod meg a weboldaladat, akkor is hasznos, ha tisztában vagy a WordPress alapjaival. Bármikor szükséged lehet egy gyors módosításra, amit magad is meg tudsz oldani, ha alapszinten értesz hozzá.

3. Kép és videó szerkesztés

A kommunikáció egyre inkább megy el a vizualitás irányába, a fiatalabb célcsoportokat pedig nehéz már máshogy megszólítani. Éppen ezért mindenképpen érdemes a vállalkozásodhoz kapcsolódó képes és videós tartalmat is előállítanod. Nem kell az elején profivá válnod, de ha megtanulod legalább azt, hogy hogyan tudsz az interneten ingyenes fotókat keresni és szerkeszteni, annak óriási hasznát fogod venni.

4. Marketing

Ahhoz, hogy vásárlóid, ügyfeleid legyenek, hirdetned kell a vállalkozásodat. A hatékony kommunikáció és a megfelelő digitális jelenlét minden olyan vállalkozás számára fontos, amely jövedelmező szeretne lenni. A különböző online marketing eszközök használatával (Facebook hirdetések, Google Ads, SEO) mérhetően és hatékonyan tudod népszerűsíteni az üzletedet.

5. Hatékony időbeosztás

A vállalkozói lét egyik legnehezebb feladata, hogy saját magad osztod be az idődet. Nincs főnököd, aki megmondja, mikor mit csinálj. A sikeres vállalkozókat az különbözteti meg a többiektől, hogy ők eredményesen képesek menedzselni az idejüket. Rangsorolják a feladataikat, hatékonyan és fókuszáltan dolgoznak céljaik elérése érdekében.

Ezek a technikák tanulhatók, néhány szokásunk megváltoztatásával már jelentős eredmények érhetők el.

Természetesen ez a lista tetszőlegesen tovább bővíthető, hiszen egy igazán sikeres vállalkozó elkötelezett az életen át tartó tanulás és fejlődés mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS