Házi recept alapján készült a legjobb magyar nagyüzemi téli sör

2019. 11. 04., 11:45

Mindig nagy érdeklődés előzi meg a Heineken Hungária Soproni Óvatos Duhaj sorozatának újabb sörét.

A napokban került a polcokra az ötödik családtag, a Porter. Azonnal lecsaptunk rá – írja a Gusto.

A Porter különlegessége, hogy házi recept alapján készült. A Heineken tavaly nyáron írt ki pályázatot az Óvatos Duhaj termékcsalád következő darabjára, amit Stubna Ágoston, az I. Soproni Sörverseny győztesének receptje nyert.

Szívesen megkóstolnánk az eredeti alapján készült portert, kíváncsiak lennénk a különbségre.

Nem mintha különösebb panaszra lenne okunk. Az Óvatos Porter ugyanis szerintünk a sorozat legegyedibb, legjobban sikerült darabja.

Feketébe hajló szín nem túl tartós bézs habbal. Illatának és ízének közös nevezője a kávé, étcsokoládé, pörkölt maláta, aszalt szilva (csipetnyi fahéjjal), itt-ott felvillanó finom vaníliás árnyalattal.

Az íz tartalmas, kellemesen, a szó legjobb értelmében üdítően-szomjoltóan savanykás. Utóíze a műfajhoz képest keserűbb, de az étcsokis-espresszós lecsengés nekünk nagyon tetszik.

Lehetne egy kicsit testesebb-krémesebb, ezzel együtt szénsavban szegényebb. Igen, az egyetlen komolyabb kritikánk ezzel a tétellel szemben a műfajidegen szénsav túlzott jelenléte.

A porter, ez a fantasztikus, felső erjesztésű, ale típusú tradicionális angol sör ugyanis igazi téli ital, inkább fűt, mint hűt. Ezért eredeti formájában nem igazán dominál benne a szénsav.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 10. 04., 09:04
Az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbitól – a munkanapok számát figyelembe véve – 4,1 százalékkal maradt el az ipari termelés volumene 2024. augusztusban. Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 3,8 százalékkal volt kisebb, mint 2023 azonos időszakában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Bár a neobankok és a nemzetközi trendek azt erősítik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői ne pénzügyi operatív teendőkbe öljék a drága idejüket ahelyett, amihez igazán értenek, az ehhez szükség digitális megoldások hazánkban még nem vagy csak ritkán hozzáférhetőek. Lemák Gábor, a FinTechShow-t szervező FinTech Group társalapítója ezért tartja fontosnak, hogy a rendezvényükön megvizsgálhatják: ki, hogyan és mit tehet azért, hogy a mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyei sokkal egyszerűbben intézhetőek legyenek. Rá is mutatott néhány olyan digitális gyakorlatra, ami kellően jövőbe mutató ahhoz, hogy a hazai vállalkozások is alkalmazzák végre.
A vendéglátóipari vezetők részéről a feladatok delegálásának hiánya az egyik legsúlyosabb probléma, ami miatt nehezen áll talpra az ágazat a COVID utáni években. Továbbra is érezteti hatását, hogy a pandémia szétverte a jól kialakult szakmai közösségeket, a vendéglátósok már nem vagy alig járnak össze eszmecserére és a tudás átadására, amiből pedig kölcsönösen, mindenki profitálhatna. Persze erre a helyzetre is van megoldás: hozzá kell látni a céges mikroközösségek, aztán a nagyobb együttműködések felépítéséhez – osztotta meg a BizniszPlusz csatornával Gréczi Szilárd, a Skill Trade operatív és projektmenedzsere.
A legtöbb munkavállaló nem díjazná, ha a home office határait szűkebbre szabná a munkahelyük, de a felük csak emiatt azért nem mondana fel – legalábbis rögtön. A cégek nem kapkodnak a keretek módosításával, amit valószínűleg jól tesznek, pedig az alkalmazottakat aligha érné váratlanul. Milyen arányban morzsolódnának le a dolgozók a távmunka elvételével? Milyen előnyeit és hátrányait érzik a pandémiából örökölt gyakorlatnak napjainkban? A Profession.hu felmérte, Dencső Blanka piackutatási és üzletfejlesztési szakértő pedig összefoglalta, mire érdemes számítani home office fronton a közeljövőben.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS