Ötezer dinárt visz a postás a nyugdíjasoknak Szerbiában

2019. 09. 09., 12:30

Az év végéig minden nyugdíjasnak 5000 dináros egyszeri segélyt utalnak ki Szerbiában. A közalkalmazottak bérének emelését is tervezi a kormány.

„Az év végéig béremelés várható a közszférában. Meg kell még vizsgálnunk a költségvetést, és nagyjából tíz napon belül, szeptember derekára tudni fogjuk, mekkora lehet az emelés – mondta Siniša Mali pénzügyminiszter.

„A 2014-ben bevezetett gazdasági reformok eredményeképpen növelhetjük most a nyugdíjakat és a fizetéseket, hogy mielőbb javuljon az életszínvonal. A hamarosan várható fizetésemelés után az átlagbér decemberben meghaladja majd az 500 eurót a néhány évvel ezelőtti 320 euróval szemben” – magyarázta Mali.

A The Financial Times üzleti szaklap azt közölte, hogy tavaly Szerbia majdnem 12-szer annyi külföldi beruházót vonzott, mint a hozzá hasonló erősségű gazdaságok – írja a Magyar Szó.

„Először a tavalyi, közvetlen külföldi beruházások száma (107) alapján kiáltottak ki bennünket rekordernek, legutóbb pedig a beruházások értéke szerint is” – mondta a miniszter.

A pénzügyminiszter biztatónak nevezte, hogy idén hat hónap alatt a közvetlen külföldi beruházások értéke elérte az 1,9 milliárd eurót, ami 31,1 százalékkal több, mint amennyit tavaly jegyeztek az első félévben.

A gazdasági eredményeknek köszönhetően az év végéig minden nyugdíjasnak 5000 dináros egyszeri segélyt utalnak ki, jövő januártól pedig nyugdíjemelésre készül a szerb kormány.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS