Ötezer dinárt visz a postás a nyugdíjasoknak Szerbiában

2019. 09. 09., 12:30

Az év végéig minden nyugdíjasnak 5000 dináros egyszeri segélyt utalnak ki Szerbiában. A közalkalmazottak bérének emelését is tervezi a kormány.

„Az év végéig béremelés várható a közszférában. Meg kell még vizsgálnunk a költségvetést, és nagyjából tíz napon belül, szeptember derekára tudni fogjuk, mekkora lehet az emelés – mondta Siniša Mali pénzügyminiszter.

„A 2014-ben bevezetett gazdasági reformok eredményeképpen növelhetjük most a nyugdíjakat és a fizetéseket, hogy mielőbb javuljon az életszínvonal. A hamarosan várható fizetésemelés után az átlagbér decemberben meghaladja majd az 500 eurót a néhány évvel ezelőtti 320 euróval szemben” – magyarázta Mali.

A The Financial Times üzleti szaklap azt közölte, hogy tavaly Szerbia majdnem 12-szer annyi külföldi beruházót vonzott, mint a hozzá hasonló erősségű gazdaságok – írja a Magyar Szó.

„Először a tavalyi, közvetlen külföldi beruházások száma (107) alapján kiáltottak ki bennünket rekordernek, legutóbb pedig a beruházások értéke szerint is” – mondta a miniszter.

A pénzügyminiszter biztatónak nevezte, hogy idén hat hónap alatt a közvetlen külföldi beruházások értéke elérte az 1,9 milliárd eurót, ami 31,1 százalékkal több, mint amennyit tavaly jegyeztek az első félévben.

A gazdasági eredményeknek köszönhetően az év végéig minden nyugdíjasnak 5000 dináros egyszeri segélyt utalnak ki, jövő januártól pedig nyugdíjemelésre készül a szerb kormány.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS